26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kültürpark Açıkhava’da Harlem Rüzgârı

Dünyanın ilk siyahi klasik bale topluluğu Harlem Dans Tiyatrosu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda belleklerden silinmeyecek bir gösteri sundu.

İZMİR/STAR29 Haziran 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kültürpark Açıkhava’da Harlem Rüzgârı
27. Uluslararası İzmir Festivali’nin tek bale grubu olan Harlem Dans Tiyatrosu’nun 18 dansçısı, topluluğun 44 yıllık tarihinde en çok beğeni toplayan dört eser sundu. Gösterilerine bir Robert Garland koreografisi olan “Gloria” ile başlayan topluluk ardından efsanevi Balanchine’nın imzası taşıyan “Gloria-Üçlü Dans”ı sergiledi. Aradan sonraki ilk eser yine Stravinsky’nin müziği üzerine koreografisini George Balanchine’nın yaptığı unutulmaz “Agon” du. Özellikle bu bölümde dansçıların olağanüstü teknik ve estetik becerileri izleyenleri hayran bıraktı.

Ancak son bölümde sunulan “Dönüş”, Festival izleyicisinin belleklerinde silinmez izler bıraktı. Harlem’in müzikal, edebi ve manevi mirasına bir selam duruş olan “Dönüş” de dansçılar James Brown, Aretha Franklin, Carolyn Franklin ve Alfred Ellis’in artık klasik kabul edeline şarkıları eşliğinde dans etti. Finali James Brown klasiği Super Bad ile yapan Harlem Dans Tiyatrosu dansçılarına Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran izleyiciler de katıldı.

27. Uluslararası İzmir Festivali, 4 Temmuz 2013 Perşembe günü Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak Mischa Maisky & Kremerata Baltica Konseri ile devam edecek.