20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Makedonya'dan Gelen Acil Doktorları İzmir'de

5. Grup olarak Makedonya Cumhuriyeti'ndeki Acil Servislerde çalışan toplam 15 uzman hekim, 20-30 Ekim 2014 tarihleri arasında iki hafta sürecek bu eğitim programına katılmak üzere İzmir'e geldi.

İZMİR/ STAR24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Makedonya'dan Gelen Acil Doktorları İzmir'de
T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan Balkan Acil Sağlık Hizmetleri Projesi ( BASEP ) kapsamında 9 Balkan ülkesine geçtiğimiz yıl içerisinde Dışişleri Bakanlığı kanalı ile resmi davetler gönderildi. Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Hırvatistan, Macaristan, Romanya Sağlık Bakanlıklarına, sağlık ekiplerini İzmir Urla Karantina adasındaki Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezine eğitim amacıyla gönderebilecekleri iletildi. Bugüne kadar Arnavutluk, Macaristan ve Kosova Cumhuriyeti’nden sağlık personelleri eğitim almak için İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’ne geldi.
 
Toplam 10 gün sürecek eğitimin beşinci gününde Narlıdere’de bulunan İzmir Ambulans Servisi merkez binası içindeki eğitim salonlarına gelen Makedon acilhekimleri vaka senaryoları ile uygulama yaparak becerilerini geliştirdi. Motosiklet kazası, bıçaklanma vb vaka senaryoları ile karşılaşan hekimler son teknoloji ile üretilmiş maketler üzerinde İzmir 112’nin eğitmenlerinden eğitim aldılar. Hafta sonu İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan Makedon hekimler, önümüzdeki hafta da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile birlikte tatbikata katılacak.