25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Manisa havacılık üssü oluyor

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın kaderini değiştirecek bir projeyi Tekeliler Köyü'nde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Tekeliler köylüleri tarafından Manisa Valiliği'ne bedelsiz olarak verilen 109 bin metrekarelik alan üzerine yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak dev tesisler yapılacak. Proje ile Manisa'da sivil havacılık sektörüne canlılık getirilmesi hedefleniyor.

SELMAN TÜR21 Şubat 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Manisa havacılık üssü oluyor
Manisa'ya 13 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeliler Köylüleri, köylerine canlılık gelsin diye Manisa Valiliği'ne üzerine tesisler yapılması için 109 bin metrekarelik bir alanı bedelsiz olarak tahsis etti. Amaçlarının köylerini kalkındırmak olduğunu belirten Tekeliler Köyü Muhtarı Semih Bilge, "Valiliğimiz bölgemizde havacılık sektörüne yönelik bir projeyi hayata geçirmek istediğini bizlere iletti. Bu projenin hem köyümüze hem de bölgemize canlılık getireceğine inandığımız için 109 bin metrekarelik bir alanı bedelsiz olarak verdik" dedi.

BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK
Projenin bölgenin kalkınmasına önemli katkılarının olacağını belirten Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Tekeliler Köyü'müzde yaklaşık 109 bin metrekarelik bir alanda havacılık sporu alanında bir tesis yapacağız. Köy muhtarlığı bunun için 109 bin metrekarelik bir alanı ücretsiz olarak bize devretti. Başbakanlık, Hazine, Tarım Bakanlığı, Spor Bakanlığı gibi ilgili bütün bakanlıklardan gerekli tahsis işlemleri sonuçlandı. Bunun için de bir proje hazırladık. Hazırladığımız projeyi Zafer Kalkınma Ajansı'na da sunduk. Projemiz önümüzdeki günlerde değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

HAVACILIK SEKTÖRÜ CANLANACAK
Projenin ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde yürütüldüğünü belirten Vali Daşöz "Gençlik spor teşkilatımız ve dağcılık kulüplerimizle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Çok güzel bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bu projeyi hayata geçirebilirsek hem spor açısından hem de turizm açısından çok anlamlı bir şey yapmış olacağımıza inanıyorum. Yamaç paraşütü, model uçak, planör yani havacılığın birçok dalının yapılabileceği çok yönlü ve bölgeye hitap edecek olan bir proje olacak bu. İçerisinde pistler yapılacak. Hangarlar yapılacak. Kafeler yapılacak. Çim sahalar olacak. Dışarıda da istiyoruz ki oradaki köylüler de buradan istifade etsin. Buranın işi bitikten sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devredilecek" diye konuştu.

ULUSLARARASI BİR TESİS OLACAK
Projenin yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacağını belirten Vali Daşöz, "Bölgemizde böyle bir tesis yok. Böylece Manisa'mız spor turizmi ile hem Ege Bölgesi'ne hem Türkiye geneline hem de dünya ülkelerine hitap etmiş olacak. Böylece bölgenin büyük bir eksiğini de gidermiş olacağız. Burası bir taraftan eğitim merkezi gibi çalışacak. Bir taraftan da orada hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde yarışmalar yapılacak. Proje köyün de kaderini değiştirecek. Tesis civarında yöresel ürünler de satılabilecek. Buraya binlerce insan gelip gidecektir. Buralarda hizmet sektörüne yönelik ihtiyaçlar ortaya çıkacak. Projemizin ayrıntıları önümüzdeki süreçte daha da netleşecek" dedi.