24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Manisa'da bin kişilik cami açıldı

Manisa merkeze bağlı Halıtlı Köyü'nde bin kişilik Fatih Camii törenle açıldı.

15 Ekim 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Manisa'da bin kişilik cami açıldı
SELMAN TÜR/STAR


AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, törende yaptığı koruşmada, "Artık o karanlık dönemler geride kaldı. O dönemlerden artık yepyeni camilerin inşa edildiği bir döneme girdik" dedi. Büyükşehir yasası ile ilgili de konuşan Tanrıverdi, "Halıtlı Köyü artık Şehzadeler ilçemizin bir mahallesi oluyor. Artık köy hizmeti değil çağdaş ve modern şehir hizmeti alacaksınız" dedi.


Manisa merkeze bağlı Halıtlı Köyü'nde 2007 yılında başlanan bin kişilik Fatih Camii törenle açıldı. Halıtlı köy meydanında düzenlenen törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Yuntdağı köy muhtarları ve köylüler katıldı. Hatuniye Camii Müezzini Sait Coşkun'un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin ilk konuşmasını yapan Halıtlı Köyü Muhtarı Mehmet Akbaş, Manisa İl Özel İdaresi ve hayırseverler tarafından yapımı tamamlanan caminin 600 bin TL'ye mal olduğunu söyledi.


CAMİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI
Törende konuşan Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, yaptığı konuşma ile dikkat çekti. Solmaz, "Bugün ezan sesleri ile yankılanan bu camilerimizde geçmiş dönemlerde 'tanrımıza hamdolsun' dedirttiler. Yuntdağı köylerimizden Recepli Köyü camisinde 'Allah' dediler diye insanlarımızın sorgusuz sualsiz 40 gün boyunca karakolda işkencelere maruz kaldığı günleri unutmadık. Ama artık o dönemler tarih oldu. çünkü bu kalelerin yılmaz bekçileri bizleriz, sizlersiniz" dedi.


Yuntdağ muhtarlarına seslenen Solmaz, "Yuntdağı'nda cami seferberliği başlatın. Devletin mayasından hamur olmazsa da hamura devlet olarak tuz oluruz" dedi.


"3 VEKİL OLARAK ARANIZDA VE HİZMETİNİZDEYİZ"
Açılış töreninde konuşan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "10 yıl öncesinde köy muhtarlarımız milletvekillerini günlerce takip ederdi ama bir türlü ulaşamazdı onlara. Ulaşsa da istediği hizmeti alamazdı. Bugün ise 3 AK Partili milletvekili olarak karşınızda ve hizmetinizdeyiz. Bu camimiz devlet ve millet desteği ile yapılan eserlerin en güzel örneğidir. Bu cami dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en güzel sonucudur. Manisa'mız tarımı ile sanayisi ile eğitimi ile kültürü ile bereketli bir kenttir. O yüzden Manisa'ya şehzadeler kentine ne yapsak azdır" dedi.


"CAMİLERİN YIKILDIĞI DÖNEM GERİDE KALDI"

Camilerin yıkıldığı, satıldığı dönemlerin geride kaldığına dikkat çeken Tanrıverdi, "Artık o karanlık dönemler geride kaldı. O dönemlerden artık yepyeni camilerin inşa edildiği bir döneme girdik" dedi.


"MABETLERİN YAPIMI BÜYÜKŞEHRİN GÖREVİ OLDU"
Büyükşehir yasasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, "Büyükşehir Yasa'sı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülüyor. Manisa'mızda büyükşehir oluyor. Artık mabetleri de büyükşehir belediyelerinin görevleri arasına koyuyoruz. İnşallah büyükşehir olduğumuzda Manisa'mıza daha güzel daha büyük mabetler inşa edeceğiz" dedi.


"ARTIK KÖY DEĞİL ŞEHİR HİZMETİ ALACAKSINIZ"
Köy muhtarlıklarının kapatılmasına ilişkinde bilgiler veren Tanrıverdi, "Halıtlı Köyü'müz artık merkeze bağlı Şehzadeler İlçe Belediyesi'ne bağlı bir köyümüz olacak. Artık muhtarımız gelip özel idarede hizmet beklemeyecektir. Artık Halıtlı köy hizmeti değil çağdaş ve modern hizmeti alacaktır. Halıtlı Köyü'müz Şehzadeler ilçemizin bir mahallesi olacak. Bugün de Şehzadeler diyarında şehzadelik yapmış olan şanlı bir komutanın adını taşıyan Fatih Camimizin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tarihimizi, geçmişimizi bilmezsek gelecekten medet umamayız. Bu mabetler geçmişi geleceğimize bağlayan önemli bir köprüdür. Bu mabetlerimize ve duvarlarındaki bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Bunlara el uzatanlar ilk olarak Halıtlılıları sonra da Manisalıları karşısında bulacaktır. Dilimiz, dinimiz, rengimiz ne olursa olsun bizler kardeşiz" dedi.


Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "Ecdadımız bizlere sadece bugünleri değil, dünü bugüne bağlayan eserleri de bıraktı. Camilerimiz bunun en güzel örneğidir" dedi.


Daha sonra AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş da birer konuşma yaptı