27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

MEMURSEN'den Şehir Ve Medeniyet Paneli

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde 01 Mart 2014 Cumartesi, Saat 13:00'da Sabancı Kültür Sarayı - Hasan Tahsin Salonu'nda düzenlenecek olan Şehir ve Medeniyet Paneli'nin açılış konuşmasını AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yapacak.

STAR/İZMİR27 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
MEMURSEN'den Şehir Ve Medeniyet Paneli
Panelde, "Yeni Teknolojilerin Gölgesinde Şehir; Türk İslam Geleneğinde Şehir, Kimlik ve Medeniyet; Geçmişten Günümüze Şehir; Şehir ve Medeniyet Perspektifinde Kentsel Dönüşüm" konuları konuşulacak.

Şenocak, Şehir ve Medeniyet Paneli'ni düzenleme konusundaki amaçlarının medeniyetin evi olan şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik bir mekan olarak daha yaşanılır kılınması olduğunu ifade etti. İnsan kalabalıkları için şehirler kurmaya çalışıyoruz diye konuşan Şenocak, "Şehir inşasında temel unsur insan olmalı, toplumsal yaşam göz önünde tutulmalı ve medeniyet değerlerimiz yaşatılmalıdır. Bu yüzden 'Her şehir bir kimlik ve karakter taşır.' Ancak çok defa şehri, insan ve hayattan bağımsız şekilde inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz şehirler öyle ya da böyle hayatımızı belirliyor. Sonuç olarak insanı, inşa ettiği şehre (mesela diktiği elbiseye) uydurmaya, ona uygun bir hayat yaşamaya zorluyoruz. Şehrini inşa edemeyen medeniyet inşa edemez. Muasır medeniyetler yarışında başarısız olur" dedi.

Protokol konuşmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı/Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in yapacağı panelin moderatörü AK Parti İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu olacak.

Panelin konuşmacıları ise 'Yeni Teknolojilerin Gölgesinde Şehir' başlığıyla Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan, 'Türk İslam Geleneğinde Şehir, Kimlik ve Medeniyet' sunumuyla Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirci, 'Geçmişten Günümüze Şehir' çalışmasıyla Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma (TAÇ) Vakfı Başkanı Dr. Mimar Sinan Genim ve 'Şehir ve Medeniyet Perspektifinde Kentsel Dönüşüm' konuşmasıyla AK Parti İzmir Milletvekili & TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Şehir Plancısı Aydın Şengül.

Şehir ve Medeniyet Paneli: Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği, İş-Kur İzmir İl Müdürlüğü, Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD), Turkuvaz Medya Grubu ve Haber35.com.tr'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.