20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Menderes'in Su Depoları Yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes ve köylerinde yer alan 31 içme suyu deposunu baştan sona yenileyecek. Çalışmalar 300 günde tamamlanacak.

İZMİR/STAR7 Ağustos 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Menderes'in Su Depoları Yenileniyor
Çevre yerleşimlerdeki köyleri bir yandan sağlıklı şebekeye ve kesintisiz suya kavuştururken diğer yandan da kaçaklar en aza indiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yine köylerde başlattığı su depoları yenileme çalışmalarını kesintisiz sürüyor. 2006 yılından bugüne 7.5 milyon liralık yatırımla Bornova, Buca, Narlıdere, Karşıyaka, Kemalpaşa, Bayındır, Kemalpaşa, Torbalı ve Aliağa ilçelerine bağlı köyler ile Yarımada bölgesinde toplam 198 su deposu bakım ve onarımdan geçirildi. 9 yeni su deposu inşa edildi. İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı'daki 32 su deposunda yenileme çalışmalarını sürdürürken, son olarak Menderes ilçesi köylerindeki su depoları için de ihale süreci tamamlandı. Buna göre, 31 su deposu yaklaşık 1 milyon 400 bin liralık yatırımla bakım ve onarımdan geçirilecek. Yeni başlayan çalışmalar 300 günde tamamlanacak.

Köylerin içme suyu şebekesini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, ilçenin pek çok mahallesinde içme suyu şebekelerini yenileyerek su kayıplarını en aza indirdiklerini, köylerdeki su depolarını da yenileyerek vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz su vereceklerini belirtti.

MENDERES'TE HANGİ DEPOLAR YENİLENECEK?
Merkez (Dereköy), Merkez (Oğlananası), Değirmendere Merkez, Değirmendere (Atatürk Mahallesi), Görece, Oğlananası, Pancar, Tekeli, Ataköy Köyü, Bulgurca, Çakaltepe, Çamönü (2 adet), Çatalca Köyü, Çile Köyü, Çileme Köyü, Develi Köyü, Efemçukuru Köyü, Gölova Köyü (2 adet), Karakuyu Köyü, Kısık Köyü, Küner Köyü (3 adet), Sancaklı Köyü (2 adet), Şaşal Köyü (2 adet), Yeniköy (2 adet).