27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Milli Atletin Acı Sonu

Milli atlet Murat Karabaş bir ay önce kendisi gibi sporcu Nurcan Alagöz ile nişanlandı. Ekim ayında evleneceklerdi. KPSS'yi kazanan 2 yıldır atamasını bekleyen milli atlet düğün parası kazanmak için günlük 50 liraya inşaatlarda çalışıyordu. Karabaş, Bodrum'da bir kolejin ana duvarında izolasyon çalışması yaparken göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. Karabaş'tan geriye sosyal paylaşım sitesinde nişanlısı ile paylaştığı fotoğrafları kaldı.

HAKAN GÜREL23 Temmuz 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Milli Atletin Acı Sonu
Milli atlet Murat Karabaş(29) bin 500 metre, 5 bin metre ve 10 bin metrede Türkiye şampiyonlukları vardı. Karabaş, Ege Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Meslek Yüksekokulun mezun oldu. Tek hayali beden eğitimi öğretmeni olmaktı. Bunun için 2 yıl önce KPSS sınavına girdi. Sınavı kazandı ve atamasını beklemeye başladı. KPSS sınavını kazınmasına rağmen bir türlü ataması yapılmadı. Bu arada Nurcan Alagöz ile tanıştı. Çift hayatlarını birleştirme kararı aldı. Bir ay önce aile içerisinde düzenlenen bir törenle nişanlanarak evliliğe ilk adamlarını attılar.




















İNŞAATLARDA ÇALIŞIYORDU
Murat Karabaş ile Nurcan Alagöz düğün tarihlerini belirlemişlerdi. Turizm sezonun sonunda Ekin ayı içerisinde evleneceklerdi. Milli atlet Karabaş düğün masraflarını karşılamak için ağabeyi ile inşaatlarda çalışmaya başladı. Günlük 50 lira yevmiye karşılığı çalışan Karabaş, son olarak Bodrum'un Ortakent- Yahşi Beldesi'ndeki bir kolejin ana binasının yan duvarlarına izolasyon işini aldı. Karabaş, izolasyon yapmak için kazılan bir metre genişliğinde 8,5 metre derinliğindeki çukura indi. İzolasyon yapılayacak olan duvar çöktü ve milli atlet Murat Karabaş göçüğün altında kaldı. Göçük altındaki milli atletin kurtarılması için Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Şubesi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi İtfaiyesi'nden yardım istendi. Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda göçük altında kalan milli atlet Karabaş'ın cesedine ulaşıldı. Karabaş'ın cesedi savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi Morguna oradan da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

İKİNCİ EVLAT ACISINI YAŞADILAR
Göçükte kalarak yaşamını yitiren Milli Atlet Murat Karabaş'ın ailesinin ikinci evlat acısı yaşadığı ortaya çıktı. Karabaş ailesi 26 yıl önce Van'dan Muğla'nın Bodrum ilçesine gelip Bitez beldesine yerleşti. 75 yaşındaki Baba Yıldırım Karabaş ve 65 yaşındaki Anne Makbule Karabaş'ın 6 çocukları vardı. Karabaş ailesi bundan 5 yıl önce diğer oğulları Mehmet karabaş'ı trafik kazasında kaybetti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Genç atletin sevenleri, komşuları, sporcu arkadaşları ve antrenörlük yaptığı öğrencileri, Bitez Beldesi Söğütlü Caddesi'ndeki evine akın etti. Ev taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşarken, gözyaşları sel oldu. İzmir'de yaşayan Nurcan Alagöz de eve gelip Karabaş Ailesiyle taziyeleri kabul etti. Bin 500, 5 bin ve 10 bin metre koşularında şampiyonlukları bulunan atlet Karabaş'ın İzmir'de antrenörlük yaptığı 2010- 2012 yıllarındaki öğrencileri, hocalarının ölümünden duyduğu üzüntüyü ve duygularını, sosyal paylaşım sitesi Facebook'a fotoğraflarını koyarak paylaştı.

Milli Atlet Murat Karabaş'ın göçük altında kalarak ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, jandarma 8 kişinin ifadesine başvurdu. Jandarmanın ifadesine başvurduğu kişiler arasında izolasyon çalışmasını yapılan okulun yönetim kurulu başkanı E.E. gözaltına alındı. E.E., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.