24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

MINEX 2013 sona erdi

4. Maden Makinaları Sempozyumu ile birlikte düzenlenen MINEX 2013 - 5. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı sona erdi.

İZMİR/STAR27 Mayıs 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
MINEX 2013 sona erdi
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs "Ülkemizin, yer altı zenginlikleri bakımından stratejik bir konuma sahip olduğunun bilinci ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle, iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'nı başarıyla beşinci kez düzenlemenin gurunu yaşıyoruz. MINEX Fuarı katılımcılarına önemli iş bağlantıları yapma ve yeni pazarlara ulaşma fırsatı sundu" dedi.

Fuar ile sempozyum İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle, 23 - 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Yurtiçi ve yurtdışından 207 firmanın katıldığı MINEX 2013 Fuarı'nı, 17 ülke ve 46 ilden profesyonel kişi ziyaret etti. Fuara ziyaretçilerin geldiği ülkeler şunlar: ABD, Almanya, Avusturalya, Azerbaycan, Bahreyn, Çin, Fas, Filistin, Irak, İran, İspanya, İsveç, İtalya, Kuveyt, Slovenya, Somali ve Yemen. Yerli ziyaretçilerin şehirlere göre dağılımı ise şöyleydi: Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Zonguldak.

MINEX Fuarı ürün grupları arasında; metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, kimyasal sanayi hammaddeleri, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddeleri, kıymetli taşlar, prokspeksiyon, maden işletme makinaları ve ekipmanları, sondaj makina ve ekipmanları, cevher hazırlama ve zenginleştirme makina ve ekipmanları, yardımcı makina ve techizatlar, işyeri sağlığı, güvenlik malzemeleri ve konunun uzmanı sektörel yayınlar yer aldı.

İki yılda bir gerçekleştirilen MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'nın beşincisi 2015 yılında düzenlenecek.