20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ödüllü Yönetmenden Başkan Gönenç’e Ziyaret

Parşömenin anavatanı Bergama’yı ve Bergama’da parşömen yapımını konu edinen ve Mayıs ayında düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri’nde Ulusal Profesyonel Kategori’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen Çırak Belgeseli’nin Yönetmeni Tayfun Belet, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i ziyaret etti.

İZMİR/STAR4 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ödüllü Yönetmenden Başkan Gönenç’e Ziyaret

Ziyarette Belet’e, M.Ö. 190’lı yıllarda Bergama’da bulunan parşömeni günümüzde üretebilen tek usta İsmail Araç ve çırağı Demet Sağlam da eşlik etti.

Aldığı ödülden dolayı Tayfun Belet’i tebrik eden Başkan Gönenç, ünlü yönetmene ve parşömenin yaşatılmasına sunduğu katkıdan dolayı İsmail Araç’a teşekkür plaketi verdi.

Bergama Belediye Başkanı, “Parşömen kağıdının anavatanı Bergama’dır. Kağıdın, yazının, kitabın diyarı Bergama’da üretilen parşömeni bir sanat olarak görmek gerekir. Mağara duvarı, kil tablet, mermer, papirüs, kâğıtla karşılaştırıldığında kaliteli bir parşömen insanlığın kullandığı en mükemmel yazı malzemesidir. Bergama’nın dünya medeniyet tarihine en büyük armağanı olan parşömenin öyküsünü ve değerini böyle bir belgeselle geniş kitlelere anlattığınız için size çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Mehmet Gönenç’e teşekkürlerini sunan ve Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi dolayısıyla tebrik eden Tayfun Belet, Bergama ile ilgili çektikleri  “Yüksek Yerin Halkı: Bergama” isimli belgeselini de tamamlamak üzere olduğunun müjdesini verdi.

Ziyaret hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.