18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Orkide Çiçekler Açtı

Yağ sanayinden inşaata, eğitimden medyaya farklı sektörlerde gerçekleştirdiği faaliyetlerinde 1000 kişilik istihdam kapasitesine ulaşan Küçükbay Grup, kadın istihdamında Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine çıktı.

İZMİR/STAR8 Mayıs 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Orkide Çiçekler Açtı
Küçükbay Grup A.Ş., yaptığı yatırımlarla üretim, ihracat ve istihdamda ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün ileriye taşımayı hedefliyor. Kadın istihdamının desteklenmesiyle bu katkının daha yüksek olacağı fikrini benimsediklerini belirten Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Yılmaz Küçükbay, “Kadın istihdamının desteklenmesini ülke ekonomisinin gelişimi adına çok önemli buluyoruz. Türkiye’yi dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine taşıyacak temel adımlardan birinin, kadın istihdamında ve kadın girişimciliğinde alacağımız mesafe olacağına inanıyoruz. Bugün Türkiye’de kadın istihdam oranı yüzde 30. Eğer kadın istihdamını yüzde 50’ye yükseltip gelişmiş ülkelerin ortalamasına yaklaşabilirsek, bu alanda çok önemli bir fırsat yakalamış olacağız. Bu dönüşüm, bizi daha yüksek refah düzeyine taşıyacak bir anahtar olacaktır” dedi.

İdari kadrolarının yüzde 65’i kadın

Günümüzde kadın istihdamına yönelik önemli çalışmalar yapıldığına ve farkındalık kazanıldığına dikkat çeken Birsen Yılmaz Küçükbay, Küçükbay Grup’un idari kadrolarının yüzde 65’ini kadınların oluşturduğunu, bunun diğer kuruluşlara da örnek teşkil etmesini istediklerini ifade etti. Küçükbay Yağ San. A.Ş., Reka Bitkisel Yağlar A.Ş., Papix Plastik A.Ş., Kanal 35 Televizyonu, Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Egeden Tarım Ürünleri A.Ş., İzmir Ticaret Merkezi A.Ş., Hakbay Gıda Ambalaj, Salhane Emlak A.Ş. olmak üzere Küçükbay Grup şirketlerinde yaklaşık 1000 kişilik bir istihdam kapasitesine ulaştıklarını, bu sayının yüzde 40’ını kadın çalışanların oluşturduğunu söyleyen Küçükbay, bu oranla Türkiye ortalamasının üzerine yer almaktan mutluluk duyduklarını da dile getirdi.

Kadınlar iş hayatı için kazanım

Küçükbay, araştırmaların kadın çalışanların erkeklere oranla takım çalışması, kaliteli iş yapma becerisinin daha önde olduğunu gösterdiğini belirterek “Duygusal zekaları kadının iş hayatındaki katma değerini artırıyor. Kadın gerek gündelik gerekse iş hayatında birkaç konuyla aynı anda ilgilenebildiği için kendisine ve işine artı değer sağlıyor. Kadınların iş takibi ve verilen sözü yerine getirme kabiliyetinin daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Tüm bu becerilerini eğitimle de destekleyen kadınlarımız iş hayatı için büyük bir kazanım” şeklinde konuştu.

Gerek ülke gerekse kurumsal olarak ilerlemede kadınların iş yaşamındaki etkilerinin artmasının birçok yarar sağladığını sözlerine ekleyen Birsen Yılmaz Küçükbay, Küçükbay Grup’un kendini geliştiren, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkaran kadınların öncelikle kendilerine, çocuklarına, ailelerine, çalıştıkları kurumlara ve ardından da tüm topluma daha faydalı olacaklarına inancının tam olduğunu vurguladı.