27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Plastik Atıklar Yuva Olacak

Güzelbahçe Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) işbirliği yaparak 'Yuvaya Dönüşen Plastikler' kampanyası başlatıyor.

İZMİR/STAR18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Plastik Atıklar Yuva Olacak
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile görüşen Plastik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Erol Paksu ve Proje Uzmanı Jale Filiz, ilçeye ilk etapta 20 adet kedi köpek yuvası hibe edeceklerini, daha sonra ihtiyaç halinde yeni yuvalar göndereceklerini söyledi. Türkiye yılda 2.5 milyar dolar plastik atığın toplanarak tasarruf edildiğini ve yılda 25 milyon 280 bin ton plastik atığın işlendiğine dikkat çeken Semerci, “Türkiye'de atıkları kaynağından toplama, ayırma ve geri dönüşüm uygulamalarının ülke genelinde yaygınlaştırılması çok önemli. Kişi başı ortalama atık miktarı gün bazında 1.10 kg olarak hesaplanmıştır. Biz PAGDER olarak çevre ve geri dönüşüm bilinci yaratırken bireysel olarak da kaynağından ayrı toplama alışkanlığı kazandıracak bir projeyi hayata kazandırıyoruz. Bu proje ile Güzelbahçe'de toplanacak (plastik yoğurt, peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, plastik askılar ve plastik damacanalar vb) atıklar yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak hayvanlar için plastik yuvalar yapılacak” dedi.
 
İNCE'DEN PROJEYE TAM DESTEK
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede 8 bin konutun yarısında kedi veya köpek beslendiğine dikkat çekerek “İzmir'in en modern geçici hayvan barınağına sahibiz. İki veternerimizle sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda yoğun mesai harcıyoruz.  Şu anda ilçemizde geri kazanımı olan atıkları bir şirket aracılığıyla topluyoruz. Ancak plastik atıkların daha yoğun olarak toplanması için böyle yararlı bir projeye imza atmaktan mutluluk duyacağım. Konuyu belediye meclisine taşıyarak, meclis üyesi arkadaşlarımın da bilgisine sunacağım. Biz bu projeye sonuna kadar destek vermeye hazırız” diye konuştu.