20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı Tepecik EAH'de Metabolizma Laboratuvarı Açıldı

Yenidoğan Tarama Testlerinden, Aminoasit analizi gibi birçok alanda araştırmalar yapacak olan Metabolizma Laboratuvarı, İzmir'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı ilk üniversiteler arasında ikinci laboratuvar olarak faaliyete geçirildi.

İZMİR/ STAR26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı Tepecik EAH'de Metabolizma Laboratuvarı Açıldı
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı  Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı bünyesinde açılan Metabolizma Laboratuvarı, kalıtsal metabolik ve endokrinolojik hastalıkların tarama ile tanısında laboratuvar hizmeti vermeyi hedefliyor. 
 
Hizmet alanı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği bünyesindeki 15 hastaneyi içermekte olan Metabolizma Labaratuvarı'nın açılışı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Kurtuluş, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut, Başhekim Yardımcıları, Çocuk Hastalıkları Uzmanları ve Endokrinoloji Uzmanlarının katılımıyla gerçekleşti. Hizmet sahası zamanla genişletilecek olan Labaratuvarın hizmetlerine diğer hastaneleri de dahil etmesi hedeflenmektedir.
 
Laboratuvar hizmetleri, Başasistan Uzm. Dr. Fatma Demet İnce, Uzm. Dr. Aybike Günaslan Hastürk ve iki laboratuvar teknisyeni Aslı Çolak Osmanoğlu ve Fatma Akyol Barut  ile yürütülen Metabolizma Laboratuvarında; Yenidoğan Tarama Testlerinden, Aminoasit analizi gibi birçok alanda araştırmalar yapılacak. Özellikle kalıtsal metabolik hastalıklarda laboratuvar testlerinin, klinik karar verme ve tedaviyi yönlendirme aşamasında katkısı çok yüksek oranda olduğu için kalıtsal metabolik hastalıkların tanı ve tedavisi ile ciddi kalıcı sekellerin ortaya çıkması ve hastanın kaybedilmesi önlenebilecek; sonraki gebeliklerde prenatal tanı şansı olacaktır.