27 Nisan 2024 Cumartesi / 18 Sevval 1445

‘Şansa Bırakma Önlem Al’ Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi

'Şansa Bırakma Önlem Al!' sloganıyla ortaokul ve lise öğrencileri arası düzenlenen 'İş Sağlığı, Güvenliği, İstihdam ve Kariyer' konulu resim ve kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

İZMİR/ STAR18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
‘Şansa Bırakma Önlem Al’ Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesi, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeni Asır Gazetesi ortaklığında, İzmir genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencileri arası düzenlenen 'İş Sağlığı, Güvenliği, İstihdam ve Kariyer' konulu ödüllü resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

 

İzmir Kız Lisesi'nde yapılan ödül törenine İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ali Musa Bina, Yeni Asır Gazetesi Yazarı Yunus Karakaya, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan, Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, ilçe milli eğitim müdürleri, ödül kazanan öğrenci ve velileriyle çok sayıda davetli katıldı.

 

ŞENOCAK: TOPLUMSAL FARKINDALIK ADINA ÖNEMLİYDİ

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, projeyle öğrencileri yazma ve resim yapmaya teşvik etmenin yanı sıra, iş sağlığı, güvenliği, istihdam ve kariyer konularında toplumda farkındalık oluşturmanın önemine değindi.

 

Şenocak, "Öğrencilerimizi yazmaya, resim yapmaya yönlendirerek, iş ortamında karşılaşılabilecek çeşitli risk ve tehlikeler, iş kazaları, meslek hastalıkları gibi konularda farkındalıklarını arttırmak, araştırmaya yönlendirmek ve onların da nezdinde bireyleri bu konuda bilinçlendirmek istiyorduk. Öncülüğünü ettiğimiz yarışmamıza gösterilen ilgiden anlıyoruz ki bunu başardık. Ülkemizi derinden sarsan maden kazaları ve diğer yakın zamandaki iş kazaları, öğrencilerin eserlerinin arka planını oluşturuyordu. Millet olarak hepimizi üzen bu kazaların elbette tekrarlarını yaşamak istemiyoruz. Ancak öğrencilerimizin ülkemiz meselelerine ilgi gösterip, gündemdeki konuları kendi pencerelerinden değerlendirmeleri önemliydi. Öğrencilerimiz kariyer planlarını yine bu proje ile şimdiden hayata geçirme imkanı buldular. Bu da projenin değerini ortaya koyan diğer bir detay” ifadelerinde bulundu.

 

Şenocak konuşmasının devamında, “Sendikamız, kamu kurumları ve basın iş birliğiyle bir araya gelerek hayata geçirdiği bu projeyi çok önemsiyor ve örnek bir çalışma olarak

görüyorum. Benzer projelerin de devamını temenni ediyorum. İlgi göstererek yarışmaya eser gönderen, dereceye girerek ödüle hak kazanan öğrenci kardeşlerimizi ve değerli öğretmenlerimizi kutluyorum" diye konuştu.

 

Şenocak’ın konuşmasının ardından İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Yeni Asır Gazetesi Yazarı Yunus Karakaya da projeyle ilgili konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

YARIŞMAYA 259 ESER KATILDI

İş güvenliği ve sağlığı ile istihdama yönelik toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmaya, resim kategorisinde 178, kompozisyon kategorisinde 81 eser olmak üzere toplamda 259 eserle katılım sağlandı.

 

İzmir genelinde yoğun ilgi gösterilen yarışma sonucunda, ortaokul düzeyi resim yarışmasında Buca Hasan Ali Yücel Ortaokulu öğrencisi Berk Ünsal birinciliği elde ederken, Nihat Gündüz Ortaokulu'ndan Zehra Aytekin aynı kategoride ikinci, Maltepe Ortaokulu'ndan Elvan Saka ise üçüncü oldu. Bu kategoride mansiyon ödülünü Karabağlar Hasan Tahsin Ortaokulu'ndan Furkan Öntaş aldı.

 

Ortakokul düzeyi kompozisyon kategorisinde ise birinci Bornova Karacaoğlan Mahallesi Ortaokulu öğrencisi İrem Koç olurken, Saadet Emir Ortaokulu öğrencisi Beste Yalça ikinci, Güzelyalı Ortaokulu'ndan Sudenas Demirkaya ise üçünlüğü el etti. Bu kategoride mansiyon ödülüne Karabağlar Şerif Remzi Ortaokulu'ndan Kaan Balık layık görüldü.

 

Lise resim yarışmasında Asil Nadir Anadolu Lisesi öğrencisi Aslı Ülkü birinci olurken, Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi'nden Enes Çınar aynı kategoride ikinci, Özel Mahmut Kuloğlu Anadolu Lisesi'nden İrem Güngör ise üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü Güzelbahçe Cengiz Topel Anadolu Lisesi öğrencisi Metin Tabu aldı.

 

Lise kompozisyon yarışması kategorisindeyse birinciliği İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Ş. Ceren Ünsaller elde ederken, Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyzanur Gün ikinci, Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi'nden Şuheda Faydalı üçüncü seçildi. Bu kategoride ise mansiyon ödülünü İlkim Gülmez aldı.

 

Yarışma birincilerine laptop, ikincilerine tablet, üçüncülerine bisiklet, mansiyon ödülü olarak da fotoğraf makinesi hediye edilirken, eserlerin danışman öğretmenleri de tablet ile ödüllendirildi.