24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

''Şansa Bırakma Önlem Al!''

'Şansa Bırakma Önlem Al!' sloganıyla Ortaokul ve Lise öğrencileri arası düzenlenen 'İş Sağlığı Güvenliği, İstihdam ve Kariyer' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında eserlerin son teslimi 28 Kasım'da sona eriyor.

İZMİR/ STAR26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
''Şansa Bırakma Önlem Al!''
Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesi öncülüğünde Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeni Asır sponsorluğunda, İzmir genelindeki tüm Ortaokul ve Lise öğrencileri arası düzenlenen 'İş Sağlığı Güvenliği, İstihdam ve Kariyer' konulu ödüllü resim ve kompozisyon yarışmasında sona yaklaşıldı. 
 
'Şansa Bırakma Önlem Al!' sloganıyla dikkat çeken yarışmada eserlerin elden veya posta yoluyla 28 Kasım 2014 Cuma tarihi mesai bitimine kadar Konak Nevvar Salih İşgören Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi içinde bulunan İl Ar-Ge Ofisi'ne teslim edilmesi gerekiyor. Eserler 1-5 Aralık 2014 tarihleri arasında oluşturulan komisyon marifetiyle değerlendirilerek, sonuçlar 8 Aralık tarihinde Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi internet sitesinde duyurulacak. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler için ödül töreniyse 15-19 Aralık 2014 tarihleri arası belirlenen bir günde yapılacak. 
 
“İLGİDEN MEMNUNUZ”
Yarışmaya şimdiye kadar gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahim Şenocak, etkinliğin iş güvenliği ve sağlığı ile istihdama yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasındaki rolüne dikkat çekti. Şenocak, "İş ortamında karşılaşılabilecek çeşitli risk ve tehlikeler, iş kazaları, meslek hastalıkları gibi konularda öğrencilerin farkındalığını arttırarak, onları araştırmaya yönlendirmek ve onların da nezdinde bireyleri bu konuda bilinçlendirmek istiyorduk. Öncülüğünü ettiğimiz yarışmamıza başvurulara ve gösterilen ilgiye bakılırsa bunu başardık. Öğrencilerimiz kariyer planlarını yine bu proje ile şimdiden hayata geçirme imkanı da buldular. Dereceye girmeye hak kazanacak öğrenci kardeşlerimizi ve değerli öğretmenlerimizi şimdiden tebrik ediyorum" diye konuştu.