16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Savaş Gazisi Üsteğmen Roza Alikızı: En Vahşi Soykırımı Ermeniler Yaptı

Azerbaycan Ordusunda üsteğmen olarak görev alan Ermeniler ile savaşta cephede yer alarak orduya moral veren Roza Alikızı, şimdi de kendisini Karabağ’ın kurtuluşuna ve Ermenilerin yaptığı soykırımı dünyaya anlatmaya adamış.

İZMİR/STAR23 Nisan 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Savaş Gazisi Üsteğmen Roza Alikızı: En Vahşi Soykırımı Ermeniler Yaptı
Türkiye’nin değişik kentlerinde ve İzmir'de Ermeni yalanları ve Karabağ gerçeği üzerine konferanslar veren Roza Alikızı, Ermenilerle olan savaşa tanıklık eden aynı zamanda gazi olan öz yurdu işgal edilen bir Azeri ordusu kahramanlarından birisi.

Cephede savaş gazeteciliği de yaparak Ermenilerin soykırımlarını dünyaya duyuran Roza Alikızı, gösterdiği üstün hizmetler nedeniyle daha sonra Azerbaycan ordusunda üsteğmen rütbesiyle görev almış. Aynı zamanda Azerbaycan Ordusu Asker Aileleri Derneği Başkanlığını da yürütüyor.

EN VAHŞİ SOYKIRIM HOCALIDA OLDU
Türk-Azerbaycan kardeşliğine olan bağını ve sevgisini her fırsatta dile getiren Roza Alikızı, her yıl 24 Nisan’da Ermeniler tarafından gündeme getirilen soykırım iddialarına ateş püskürüyor. Hayatında gördüğü en vahşi soykırımın Hocalı’da Ermeniler tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Alikızı, Ermeni yalanlarını ve Karabağ gerçeğini önce en sevdiği, kardeşlerimiz dediği Türk halkına anlatmayı görev addetmiş.

Ermeni yalanlarının ortaya çıkmasını istiyorum diyen Roza Alikızı, Karabağ gerçeğini ve Ermeni soykırımının trajik hikayesini Star Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplana anlattı.

Ermeniler çocuklarımızın derisini yüzdü dünyada ben böyle bir vahşet görmedim sözleriyle o sahneleri hatırlayan Roza Alikızı, “Ben Karabağ’da doğdum. Ama artık benim doğduğum memleket yok. Her gece rüyamda görüyorum. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum” diyerek duygularını dile getiriyor.

Sovyetler döneminde Ermenilerin kendilerinin yüzlerine güldüğünü kaydeden Roza Alikızı sözlerini şöyle sürdürüyor:
Eski Sovyet döneminde aramıza yerleştirilen Ermeniler bize samimi gibi davrandılar. Ekmeğimizi yiyip suyumuzu içtiler, bize dost gibi davranıp arkadan hançerlediler. Ermeniler kadar sinsi ve hilekar bir millet tanımadım. Dayanılacak bir vahşet değildi. Dünyada ben Ermeni mezalimi kadar bir vahşete tanık olmadım. Diri diri çocuklarımızın derilerini yüzdüler. Burada anlatamayacağım kadar vahşet sahnelerine tanık olduk. Bunu insan olan yapmaz dersiniz. Bütün bunları yapanlar ne yazık ki şimdi masumiyet pozları oynayan Hocalı da soykırım yapıp şimdi mağduriyet edebiyatı yapan Ermenilerdi.

YAKIN TARİHİN EN BÜYÜK SOYKIRIMLARINDAN
BİRİNİ ERMENİLER GERÇEKLEŞTİRDİ
Her yıl 24 Nisan’da Ermenilerin Osmanlı döneminde yaşanan bazı olayları istismar ederek, dünyaya soykırım yalanlarını anlatarak mağdur edebiyatı yapıyorlar. Onlara tavsiyem çok uzak tarihe gitmelerine gerek yok. Bir soykırım varsa onlar dönüp Hocalıya baksınlar. Yakın tarihin en büyük soykırımlarından birisini Ermeniler gerçekleştirdi. Ermeni baş kesendir, vahşidir, kan içen demektir. Bütün bu gerçekleri biz yaşadık. Ben kendim bir Karabağ gazisi olarak yaşadım.

BİZİ TÜRK DİYE KATLETTİLER
Ermeniler bizi katlederken Azeri diye değil, Türk diye katlettiler. Biz Türklere soykırım yapacağız dediler. Bu soykırımı yaparkende adeta mutluluk duyuyorlardı. Türk öldürmek onlar için bir onur payesi olmuş. Böyle bir aşağılık anlayışla halkımıza karşı en büyük soykırımı gerçekleştirdiler. Arkalarında da büyük güçler vardı. Ruslar her zaman Ermenilerin arkasında oldu.

Savaşta annesi babası ailesi tamamıyla katledilen 100 çocuğu alarak onlara sahip çıktım. Onlara hep geleceğimiz olarak baktım. 17 yaşına gelene kadar hiçbir zaman ilgimi esirgemedim. Şimdi onlara emin ellerde bu nedenle çok mutluyum. Yurtlarından olmuş aileleri yok edilmiş, soykırıma uğramış bir milletin çocuklarıdır onlar. Biz onlara geleceğimiz olarak bakıyoruz.

KANIMIZIN SON DAMLASINA
KADAR SAVAŞACAĞIZ
Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız ve öz topraklarımızı Ermenilerden geri alacağız. Er ya da geç işgal edilen topraklarımızı kurtaracağız. Azerbaycan ordusu artık her açıdan çok donanımlı ve eğitimlidir. Güçlü bir ordumuz var. Bundan sonra düşmanlarımız korksun. Minsk grubundan hiçbir ümidimiz kalmamıştır. Onlar çözmek için değil, çözmemek için uğraşıyorlar. Ama biz vatanımızın işgalini asla kabul etmeyeceğiz. Ermenilerden o toprakları alacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Çünkü bunu bütün Azeri halkı ve Türk kardeşlerimizde istiyor.”

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMALI
Türkiye’nin her açıdan güçlü olmasını arzuladıklarını dile getiren Roza Alikızı, Türkiye bizim abimiz, büyüğümüz. Biz Türkiye’nin her açıdan çok güçlü olmasını istiyoruz. Bize sahip çıkabilecek tek millet Türk kardeşlerimizdir.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE OLARAK
VATAN SEVGİSİNİ DAHA ÇOK ANLATMALIYIZ
Vatan sevgisinin önemine de değinen Roza Alikızı, yeni nesil gençlerimizin milli duygularını daha çok güçlendirmeliyiz. Hem Türk halkı olarak hem de Azerbaycan halkı olarak buna ihtiyacımız var. Yeni nesil gençlerimizin milli duygularında zayıflama olduğu zaman çok üzülüyorum. Türkiye ve Azerbaycan olarak gençlerimize eğitimde olsun, ailelerde olsun her alanda vatan sevgisini daha çok anlatmalıyız.