2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Servergazi Parkı Denizli Halkının Hizmetinde

Denizli Belediyesi, eşsiz doğal güzellikleriyle dolu Servergazi’deki mesirelik alanını, kentin en güzel parklarından biri haline getirdi. Parkın resmi açılışı 28 Eylül Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

MURAT ACAR23 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Servergazi Parkı Denizli Halkının Hizmetinde
Hayata geçirdiği birbirinden başarılı projelerle Denizli'yi Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri haline getiren Denizli Belediyesi, dur durak bilmeden hizmetlerine devam ediyor. Denizli halkının sosyal yaşantısını zenginleştirmek ve yaşam kalitesini artırmak amacı ile Denizli'nin kendine özgü doğal güzelliklerini baştan aşağıya yenileyen Denizli Belediyesi, kentin önemli doğal güzelliklerinden biri olan Servergazi’deki piknik alanını, kentin en güzel parkları arasında yer alacak şekilde yeniden düzenledi.

Denizli'de yaşayan insanların güzel zamanlar geçirmeleri amacı ile kentin dört bir yanını büyük parklarla donattıklarını ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 'Denizli Belediyesi olarak, kentimize yeni bir park daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkes Servergazi Parkımıza mutlaka gelmeli ve bu güzellikleri yerinde görmeli" dedi.

'PARKIN RESMİ AÇILIŞINI SAYIN BAŞBAKANIMIZ YAPACAK'
Servergazi Parkı'nın resmi açılışının Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını belirten Başkan Osman Zolan, '2004 yılında çıktığımız hizmet yolculuğunda koşar adımlarla ilerlerken, şehrimizi birbirinden büyük projelerle tanıştırmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerin ardından Denizlimiz; sadece Ege Bölgesi'nde değil, tüm Türkiye' de parmakla gösterilen şehirlerden biri oldu. Servergazi Parkımızın Sayın Başbakanımız tarafından açılması da bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk vesilesi. İnşallah yapılmamışları yapmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

'PARK VE YEŞİL ALAN SAYISINDA AVRUPA'YI GEÇTİK'
Yeşil alan ve park sayısında Avrupa'daki birçok kenti geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, Denizli Belediyesi'nin her yıl bir önceki yılın iki katı oranında yeşil alanı kente kazandırdığını söyledi. Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: 'Bir zamanlar yeşil alan fakiri olan Denizlimiz son 9 yılda yapılan çalışmalarla inanılmaz bir başarıya imza attı. Denizli'de 2004 öncesinde kişi başına 2 metrekare yeşil alan varken, bugün 10 metrekare yeşil alan miktarıyla Avrupa'nın birçok ülkesini geride bırakmış durumdayız. Çamlık Parkı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Sümer Park, Bağbaşı Parkı ve Eskihisar Parkı vatandaşlarımızın gözde mekanları haline gelirken, Akvadi Parkı ile Sevindik Vadi Parkı'nın yapımına büyük bir hızla devam ediyoruz" dedi.

'ŞEHRİN HER NOKTASINA EŞİT HİZMET GÖTÜRÜYORUZ'
Sosyal statü gözetmeksizin Denizli’nin her noktasına eşit hizmet götürdüklerini dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle yeni sosyal yaşam alanları oluşturmak amacı ile Denizli’nin farklı bölgelerinde büyük kent parkları yaptık. Günlük koşturmaca içinde insanların kendilerine zaman ayırabilecekleri, sağlıklı bir yaşam için spor yapabilecekleri mekanlar oluşturduk. Dört duvar arasına sıkışıp yeşil ortamlara hasret kalan insanların özlemlerini gidermek için, vadi düzenlemeleri, park ve bahçeler, çocuk oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları yaptık. Bu çalışmalarımıza Servergazi Parkı’yla bir yenisini daha ekledik. Bundan sonra Servergazi ve çevresinde yaşayan insanlar her boş vakitlerinde soluğu burada alacaklar. Dağlarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Burası 200 bin metrekareye ulaşabilen bir alan ama şu an 130 bin metrekarelik alanın düzenlemesi yapıldı. Önümüzdeki yıllarda buranın kullanım alanını genişleteceğiz. Emini ki burayı herkes sevecek" dedi.

SERVERGAZİ PARKI'NDA YAPILAN DÜZENLEMELER
Denizli Belediyesi'nin Servergazi Parkı düzenlemesi kapsamında göletler, yürüyüş yolları, koşu yolları, yeni çeşmeler, oturma grupları, ahşap çocuk oyun grupları, koşu parkurları, doğal gezinti yerleri, piknik alanları, otopark yerleri, ahşap büfeler, restoran, pergoleler ile ateşli ve ateşsiz piknik alanları yer alıyor.