26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Star'a Konuşan Çelik; ''Kısa Zamanda Büyük İşler Başardık''

Gazetemiz Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başarı dileklerinde bulunan Kaplan’a çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, seçim öncesinde verdiği sözleri daha yolun başında iken bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, sıfır imkânla işe başladık. Şimdi teknolojik alt yapısı dünya standartlarında hizmet binamızdayız. Her geçen gün hizmetlerimizi geliştirip yaygınlaştırıyoruz” diye konuştu.

İZMİR/STAR26 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Star'a Konuşan Çelik; ''Kısa Zamanda Büyük İşler Başardık''
Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kendimizden ve kentimizden emin olarak çıktığımız hizmet yolculuğunda, kendimizi adeta yoklar ülkesinde bulduk ama güvenimizi hiç kaybetmedik. Yeni kurulan bir belediye için çok kısa zamanda anlamlı ve büyük işler başardık” dedi.


Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan’a açıklamalarda bulunan Ömer Faruk Çelik, 30 Mart seçimlerinden zaferle çıkmalarından sonra verilen sözlerin yerine getirmek için hiç durmaksızın işe koyulduk. Şimdi verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum” diye konuştu.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Şehzadelerde istişare ve imecenin, ortak akıl ve ortak gücün, katılımcılığın, şeffaflığın adresi Kent Konseyinin kuruluşunu tamamladıklarını kaydeden Ömer Faruk Çelik, şu görüşleri dile getirdi:

“Kadın, gençlik, engelliler, çiftçi, esnaf meclisleri ile şehir düşünce merkezi oluşumuna karar verdik. Sanırım çocuk meclisi ile kıdemli hemşeriler (ak saçlılar) meclisi ve mahalle kurullarıyla kentin yönetimine katılmayan kimse kalmayacak. Altyapı, sosyal sektör, ekonomik sektör ve kırsal kalkınma alanlarında çalışma grupları oluşturuldu. Şehzadeler’i birlikte yönetmeyi başaracağımıza inanıyorum, Kent Konseyinin iyi bir araç olduğunu düşünüyorum ve halkımın düşüncelerini bizimle paylaşacaklarına inanıyorum.

SIFIR İMKANLA YOLA ÇIKTIK
BÜYÜK İYLER BAŞARDIK

Kendimizden ve kentimizden emin olarak çıktığımız hizmet yolculuğunda, kendimizi adeta yoklar ülkesinde bulduk ama güvenimizi hiç kaybetmedik. Yeni kurulan bir belediye için çok kısa zamanda anlamlı ve büyük işler yaptık. Sıfır imkânla göreve başladık. İki ay belediye personelini bir çatı altında toplayamadık. Cumhuriyet meydanına hizmet çadırı kurmayı düşündüğümüz anlar oldu. Şimdi teknolojik alt yapısı dünya standartlarında hizmet binamızdayız. Her geçen gün hizmetlerimizi geliştirip yaygınlaştırıyoruz. Önceden belediye hizmetleri şehir merkeziyle sınırlıydı. Şimdi Şehrin her tarafı hizmet alanı kapsamında. 463 kilometre kareye kısa zamanda hizmet götürmek yeni kurulan bir belediye için çok kolay bir şey değil.

SEBEP OLMADIĞIMIZ AKSAKLIKLAR VAR
Biz hizmete başlayıncaya kadar Şehzadeler’e götürülmesi gereken hizmetler Büyük Şehir Belediyesinin sorumluluğundaydı. Büyük Şehir belediyesi de yeni bir yapılanma içinde olduğundan bir belirsizlik yaşandı, hizmetler aksadı, hangi görev hangi belediyenin olduğuna dair kafa karışıklığı devam ediyor, sebep olmadığımız aksaklıklardan dolayı özür dileriz.
İmar ve şehircilikte eksiksiz hizmet veriyoruz. Mali hizmetlerde bir sorunumuz kalmadı. İşyeri ruhsatlarını ve inşaat ruhsatlarını verebiliyoruz. Bilgi işlem ve halkla ilişkilerde çok iyi bir yerdeyiz. Teknolojik altyapıyı oluşturduk.

AYRIMSIZ HİZMET YAPIYORUZ
Halkımıza layık olmak için elimizden gelenin fazlasını zamanla yarışarak yaptık. Yarışımızın kalitesi arkamızdaki desteklerdi. Başta Hükümetimizin, Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın kısacası devletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, hayır sahiplerinin ve halkımızın desteği hep yanımızdaydı. Desteğiyle bizi onurlandıran herkese ve seçimde bize güvenen seçmenlere ve bizi bağrına basan Şehzadelerdeki cümle hemşerilerime kalbi teşekkürlerimi sunarım. Herkese yetecek sevgimiz var, ayrımsız hizmet yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.
Her zaman olduğu gibi bizim kervanımızda yolda diziliyor. Rahatsız değiliz. Türkiye hızla büyüyor, demokratikleşme arttıkça halkın hizmet talebi artıyor ve biz bu taleplere çok hızlı cevap vermek zorundayız. Para bulunur, mekân bulunur, araç bulunur tek sorun zaman, zamana karşı yarışmak ve çok çalışmak zorundayız. Bu nedenle yedi gün 24 saat halkın hizmetindeyiz ve meydanda, çarşıda, 463 km2 nin her yerinde halkla beraberiz.

Geldiğimiz noktayı gören hemşerilerim; “Ne çabuk yaptınız, nasıl başardınız” diyerek hayretlerini gizlemiyorlar. Evet, kısa zamanda ve sıfırdan bu noktaya gelmek küçümsenemeyecek bir başarı ama bu başarıda çalışanlarımızın payı büyük, onları kutluyorum. Yoklar üstüne kurduğumuz görevimizin beşinci ayında iken, kıt imkânlar ve kaynaklar hizmet fırsatını kaçırmamıza vesile olamazdı. Hemşerilerimizin kalplerinin imarı, hemşerilik bilincinin gelişmesi, sosyalleşme, yardımlaşma ve halkla kaynaşma fırsatı olarak değerlendirmeye karar verdik. “Niyet hayır, akıbet hayır” derler, aynen öyle oldu adeta mucizeler yaşadık.”