20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

STK'lar İsrail Zulmü İçin Meydana İniyor

İMHAD başta olmak üzere İzmir’deki STK’larının aldığı kararla, Filistin’e bomba yağdıran İsrail’i kınamak için 26 Temmuz Cumartesi binlerce kişiyle meydana inecekler ve Dr. İhsan Şenocak ın da katılımıyla İsrail’in zulmünü kınayacak ve basın bildirisi okuyacaklar.

İZMİR/STAR25 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Siyonist İsrail zulmüne karşı çıkmak için, tüm vicdan sahiplerini 26 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00 de Konak Meydanına beklediklerini ve yoğun katılım olacağı meydanda basın açıklamasına davet ediyor. Müslümanların kutsal saydığı ve 11 Ay’ın Sultanı Ramazan Mübarek günde Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm, bu insanlık dramına elimizle, dilimizle, kalbimizle karşı çıkalım, mazlumların yanındaki safımızı ortaya koyalım, diye seslenen İzmir STK Başkanları, siyasi partiler, kanaat önderleri, Konakta zulme karşı ses vermek için buluşalım, dediler.

İZMİR'DEN, İSRAİL'İN ZULMÜ DÜNYA'YA HAYKIRILACAK

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'ta İsrail'in, Filistin'e yönelik zulmünü dünya'ya haykırmak amacıyla Cumartesi günü Konak Meydanı'nda bir protesto gösterisi düzenleneceğini bildirdi.

İsrail’in Filistin topraklarına yönelik kara harekatı başlatması ve bombalı saldırılarıyla kadın, çocuk demeden katletmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu zulme sessiz kalmayan Memur-Sen öncüğündeki sivil toplum kuruluşları da, 26 Temmuz 2014 Cumartesi günü Konak Meydanı'nda bir araya gelerek bu katliamı protesto edecek. Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'da, tüm İzmirlileri Gazze'ye destek için Cumartesi günü Saat 18:00'de yapılacak protesto gösterisi ve basın açıklamasına davet etti. İsrail'in zulmünü dünya'ya duyurmak istediklerini belirten Şenocak, "İsrail'in Filistin'de yönelik zulümlerine karşı bir basın açıklaması düzenledik. İsrail'in çocuk, genç ve yaşlı demeden herkesi katletmesini dünya'ya haykırmak istiyoruz. Bu anlamda tüm İzmir'lileri 26 Temmuz 2014'de Konak Meydanı'nda saat 16:00 yapılacak basın açıklamamıza davet ediyoruz. Açıklamayı, Dr. İhsan Şenocak gerçekleştirecektir. Bu mübarek günde, bu zulme karşı hep birlikte olmalıyız" diye konuştu.