19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Sultanlar ve Başkanlar' projesinin kıyafetleri Denizli'den

Sultanlar ve Başkanlar Projesi kapsamında Osman Dönemi'nin bazı sultanlarının kıyafetlerininin Kızılcabölük'te dokunduğu, padişah kılıçları ve hançerlerinin ise Yatağanda yapıldığını kanıtlayan proje defilede sergilenecek.

MURAT ACAR24 Şubat 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'Sultanlar ve Başkanlar' projesinin kıyafetleri Denizli'den
Proje Koordinatörü Binyılder 2. Başkanı Ahmet Aydınlı "Binyılder, 1071'den 2071'e Kültür ve Sanatlar Derneği olarak bir proje hazırladık. Bu projede doğudan batıya akan nehir, 5 bin yıllık Türk kültür ve medeniyetinin son 1000 yılının tarih kültür ve sanatını işlemeye çalışıyoruz. Son zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin köklerinden koparılmaya çalışıldığı, bazı müzisyen ve yazarların sanat adına Türkiye Cumhuriyeti'nin köklerinden koparma ve ayrı düşünme söylemlerine karşılık, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir medeniyetin son halkası olduğunu hatırlatmak istedik. Bu sebeple, Osmanlı'dan Cumhuriyete Sultanlar ve Başkanlar Projesi'ni hazırladık" dedi.

36 OSMANLI PADİŞAHI, 11 TÜRK CUMHURBAŞKANI VE 28 BAŞBAKAN TANITILACAK
Aydınlı, "Bu projede 36 Osmanlı Padişahı'nı slaytlarla, 12 padişahı da interaktif defile ile canlı olarak sahnede sunacağız. 11 Türk Cumhurbaşkanını ve 28 Başbakanı slaytlarla tanıtıyoruz. Halen görevde bulunan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı kendi sesinden tanıtacağız" dedi.

KIYAFETLER KIZILCABÖLÜK'TEN, HANÇERLER YATAĞAN'DAN
3 yıl süren proje hazırlıkları esnasında bazı sultanların kıyafetlerinin Kızılcabölük'te dokunduğunu, padişah kılıçları ve hançerlerinin Yatağanda yapıldığını gördüklerini söyleyen Aydınlı "Bunun üzerine Bilecik, Bursa ve İstanbul'dan aldığımız örneklere uygun olarak Padişah kaftanlarının kumaşlarını Kızılcabölük'te dokuttuk. Bu destekten dolayı Kızılcabölük Belediyesi'ne, dokunan kumaşların dikiminde destek veren Denizli Organize Sanayi Başkanı Abdulkadir Uslu'ya teşekkür ederiz. Padişahların kılıçlarını da Yatağan'da yaptırdık. Bu destekten dolayı da Yatağan Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Projemizin 26 Nisan'da İstanbul Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Merkezinde ilk sunumunu yapacağız. Projemiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Denizli'de yani Türkiye'de 5 ilde, yurt dışında Macaristan, Avusturya, Bosna-Hersek, Romanya, Bulgaristan, Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre ve İtalya olmak üzere 10 ülkede sunulacak" diye konuştu.