19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tasarımlar Gerçek Oluyor

İzmir Ekonomili tasarımcılar, akademik bilgiyi gerçek yaşamla buluşturuyor.

İZMİR/STAR18 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tasarımlar Gerçek Oluyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin derslerde aldıkları teorik bilgiler, İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) kapsamında yaptıkları çalışmalarla pratiğe dönüşüyor, girişimcilere, kente fayda sağlıyor.

Değişik sektörlerden gerçek veya tüzel kişilerin talepleri doğrultusunda tasarım projeleri hazırlayan EKOTAM, öğrenci - akademisyen ve dinamik iş dünyasını birbiriyle buluşturuyor. Öğrenciler, akademisyenlerinin gözetiminde gerçek işverenlere farklı tasarımları sunuyor, projeler günlük yaşamda hayat buuluyor. Çalışmalar kapsamında İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing ile öğrenciler Halil Doğan, Meriç Beri Günay, Murat Gündar, masasından sandalyesine, ışıklarından boyalarına dek tasarladıkları kafeyi gerçek kıldı. Balçova'da baştan yarattıkları kafede farklı bir konsept sergileyen öğrenciler, ilk iş deneyimlerini eğitimlerini sırasında gerçekleştirdi.

'GERÇEK İŞ YAŞAMINA HAZIRLIYORUZ'
Çalışma hakkında bilgi veren İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing, EKOTAM kapsamında uygulamalı olarak öğrencilerin gerçek işler yaptığını söyledi. Wilsing, çalışmalar sonucunda ortaya rengarenk bir kafe çıktığını belirterek, "Öğrencilerimizle çalıştığımız proje sonucunda ortaya çok şık bir mekan çıktı. Öğrenciler proje, tasarım ve uygulamanın nasıl olduğunu birarada görme olanağı buluyor. Biz oğrencileri gerçek yaşama hazılamak istiyoruz. Aynı zamanda müşteriyle de beraber calışmalarını sağlayarak deneyim kazanmalarını istiyoruz. Bu, sadece teorik olarak değil, pratik olarak da çalışmak için iyi bir fırsat. Tasarımımız rengarenk oldu. Bunu hayatın renkleri gibi görmek lazım. Doğal ve rengarenk bir tasarım yaratıldı" dedi.