26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

TKDK Destek Verdiği Projeleri İzliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü'nün 9. çağrı döneminde kabul edilen 8 proje hayata geçirilmeye başladı.

MURAT ACAR25 Eylül 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TKDK Destek Verdiği Projeleri İzliyor
Bu projelerden biri olan Sarayköy İlçesi Duacılı Beldesi'nde yaklaşık 50 bin kapasiteli et tavuk işletmesinin inşaatına başlandı. TKDK uzmanları inşaat alanını gezerek bilgi aldı.

Yatırımcıların ve İl koordinatörlüğünün heyecanla beklediği inşatların yapımına başlandı. Hayata geçirilen Sarayköy İlçesi Duacılı Beldesi'nde yaklaşık 50 bin kapasiteli et tavuk işletmesinin inşaatı ziyaret edildi. Ziyarete Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak, Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Tavukçuluk kurucularından Abdurrahman Mutlubaş ve proje sahibi Ayşegül Mutlubaş katıldı.

Tarımda üretmenin son yıllarda son derce önem kazandığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, üretilen ürünlerin katma değerini daha yüksek hale getirmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ve TKDK İl Koordinatörlüğü'nün önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Tavas İlçesi'nden gelip, Saraköy İlçesi'ne yatırım yapan proje sahibi Mutlubaş Ailesi'ne teşekkürlerini sunan Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, Türkiye'de bu işlerin en büyük probleminin istikrar sorunu olduğunu söyledi.

İlçe kaymakamlığı olarak mutlu bir gün yaşadıklarını belirten Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak ise Sarayköy'ün artık uyanan bir dev olduğunu söyledi. Abak, son 2 yılda Sarayköy'e 1 milyonun üzerinde yatırımın yapıldığını belirterek, TKDK desteği ile yapılan tesisin tamamlanmasıyla Sarayköy'de bu tarz yatırımların önünün açılacağını söyledi.

Denizli adına bir ilki yaşadıklarını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, "Kurumumuzun açıldığı günden bu yana vurguladığımız şey buydu. Bu projeler gelecek, projelerimiz kabul edilecek, arkasından inşaatlar başlayacak ve inşatlar tamamlandıktan sonra proje sahiplerine Avrupa Fonlarını kullandıracağız. Dolayısıyla bugün yatırımcımızın işletmesi 49 Bin 650 adet kapasiteli etlik tavuk (broyler) büyütme tesisi, 6 ay gibi kısa bir sürede bu işletme bitecek. Bu yılın sonunda 1 milyon 300 bin lira bedelle mal olacak işletme içerisinde bütün gereçleriyle traktörüyle beraber yaklaşık 600 Bin lirayla beraber kurumumuz vasıtasıyla devletimiz fonlayacak. Denizli'de bu yatırımların artmasını arzu ediyoruz. Denizli müteşebbis insanlarla dolu bir şehir. İnsanlarımızın kırsalda istihdam edilmesi kurum olarak olmazsa olmazımız. 11 çağrı dönemimizin projelerini 30 Eylül itibariyle almaya başlayacağız 31 Ekim saat 21.00 itibariyle de son bulacak. Bütün yatırımcılarımızı bekliyoruz. Avrupa Birliği'nin bu fonlarından yararlanalım" dedi.

TKDK'nın bu fonlarla firmaların kalkınmasını desteklediği gibi ülkenin ve kalkınması içinde büyük fırsat olduğunu söyleyen Denizli Tavukçuluk kurucularından Abdurrahman Mutlubaş "TKDK'nın sağladığı Avrupa Birliği fonlarının geri dönmemesi için yatırımcıların uyanık olması ve bu fırsattan yararlanmalarının gerektiğini düşünüyorum. Yatırımcı olarak daha öncesinden yumurta tavukçuluğu ile uğraşıyorduk, modern tesislerimiz var. Et tavukçuluğu ile ilgili bir yatırım yapmak istedik ve TKDK'nın yapmış olduğu bu fondan yararlanmak istedik. Tesisimizde 8 kişi istihdam edecek ve Mart ayında üretime gireceğiz" diye konuştu.

TKDK tarafından böyle bir imkanın sağlanmasının büyük bir fırsat olduğunu söyleyen yatırımcı proje sahibi Ayşegül Mutlubaş ise "Projemizin onaylanması ve bu imkanı değerlendirmek biz çok mutlu etti. Bunu bütün yatırımcılar değerlendirebilir. Yakın zaman içerisinde hayata geçireceğiz. Projemizi hayata geçiriyor olmamız yatırım yapmayı planlayan kişilere örnek olur diye umut ediyorum" dedi.