25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Toplum Baskısı 'Dil'i Vuruyor

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Atilla Ediz: Eleştirilme ve yanlış yapma korkusu yabancı dil öğrenmeyi zorlaştırıyor. Özellikle orta yaş ve üstündekiler için çözüm ise birebir uzaktan eğitimden geçiyor.

İZMİR/ STAR23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) Müdürü Atilla Ediz, yabancı dil eğitimindeki en büyük sorunun toplum baskısı olduğuna işaret etti. Öğretim Görevlisi Ediz, kişinin çevresi tarafından eleştirilme, alaya alınma ve yanlış yapma korkusu yüzünden yabancı dil eğitiminden soğuduğunu dile getirdi. Ediz, bu durumdan en çok da orta ve üstü yaştakilerin olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, "Dil öğrenmek özveri ve sabır gerektiriyor. İhracatla, turizmle ilgilenenler başta olmak üzere farklı kesimlerden kişiler İngilizce öğrenebilmek ya da seviyelerini yükseltebilmek için büyük bir heyecanla kurslara katılıyor. Ancak toplu ortamda yapılan dersler bir süre sonra bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor, birçok öğrenci eğitimi bırakıyor. Hatta kimileri umudunu tamamen yitirip, İngilizce'ye küsüyor" diye konuştu. 


 


BASKIDAN UZAKLAŞILMALI


GESEM Müdürü Atilla Ediz, çözümün ise birebir uzaktan eğitimde olduğunu belirterek, "Özellikle konuşma seviyesini yükseltmek isteyenler için yurtdışından eğitimcilerle bilgisayar ortamında ders yapılmasını sağlayan program düzenledik. Katılımcılar istedikleri saatte, bilgisayarı başına geçerek ana dili İngilizce olan öğretmenlerle canlı görüşüyor, yabancı dil seviyelerini yükseltiyor. Toplum baskısından uzaktaki bu eğitim yanlış yapma ve tenkit edilme korkusu yaşamaya son veriyor, kişiyi başarıya götürüyor" şeklinde konuştu.