19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

TÜMSİAD ve Makedonya Ticaret Odası (MCC) İş Birliği Protokolü İmzalandı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği' nin uluslar arası alanda başlatmış olduğu işbirliği çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Tümsiad İzmir Şubesi, Makedonya Ticaret Odası (MCC) Başkanı Sn. Danela ARSOVSKA ve beraberindeki heyeti dernek merkezinde ağırladı. Ziyarette iki taraf arasındaki iş birlikteliğinin ve ticaret hacminin artırılmasına yönelik olarak önemli bir 'İş Birliği Protokolü' imzalandı.

İZMİR/STAR1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
TÜMSİAD ve Makedonya Ticaret Odası (MCC) İş Birliği Protokolü İmzalandı

Protokol kapsamında Makedonya Ticaret Odası ve Tümsiad üyelerinin karşılıklı olarak yapacakları ekonomik faaliyetlerde daha güvenilir bir ticari ortamın oluşmasına da katkı sağlanacağını ifade eden Tümsiad İzmir  Şube Başkanı Mehmet CEYLAN, bu iş birliğinin ticari bilgi paylaşımını, eğitim ve ortaklaşa yapılacak seminer ve panelleri de kapsadığını bildirdi.

Ayrıca Tümsiad' ın 57 yurtiçi ve 8 Avrupa ülkesinde şubeleri olduğunu ve üye sayısının 15 bine ulaştığını belirten CEYLAN, Makedonya Ticaret Odası'yla ortak programlar gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyacağını belirtti.

Sn. ARSOVSKA ise Tümsiad ile tekrar bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını ve bu protokol vesilesiyle iki ülke işadamlarının geçmişte olduğu gibi gelecekte de faydalı çalışmalar yapacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Daha önce Mart 2012 tarihinde Tümsiad'ın katılımıyla Üsküp'te gerçekleştirilen "İş Geliştirme Forumu" kapsamında bir araya gelen heyet, Türk-Makedon ticari ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlama yönünde ilk adımı atmışlardı.