24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Türk İhracatçılardan ABD'ye Çıkarma

30 Haziran 2013-02 Temmuz 2013 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin NewYork kentinde gerçekleşecek olan dünyanın en büyük gıda fuarlarından Summer Fancy Food & Confectionery Show'un Türkiye milli katılım organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapılıyor.

İZMİR/STAR1 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türk İhracatçılardan ABD'ye Çıkarma
Kuzey Amerika'nın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen, 30 Haziran 2013-2 Temmuz 2013 tarihleri arasında Amerika'nın New York kentinde Jacob K. Javits Convention Center'da düzenlenen Summer'13 Fancy Food & Confectionery Show Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonu, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin onaylarıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştiriliyor.

59 YILDIR ARALIKSIZ OLARAK DÜZENLENİYOR
Milli katılım organizasyonu 1998 yılından itibaren Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Summer Fancy Food Fuarı'nın 59 yıldır aralıksız olarak düzenlenmekte olduğuna dikkat çeken Mustafa Türkmenoğlu, "Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen Summer Fancy Food & Confection Show fuarına bu sene on altıncı milli katılımı gerçekleştiriyoruz. Her yıl yaklaşık 50 bin profesyonel ziyaretçinin ziyaret ettiği, 150 binden fazla ürünün sergilendiği, 80 bölgeden yaklaşık 2 bin 400 katılımcının yer aldığı fuar iki sene aradan sonra bu sene tekrar New York'ta yapılıyor. Bu seneki katılımımızda da zeytin, zeytinyağı, kuru domates, domates ürünleri, konserve, dondurulmuş, işlenmiş közlenmiş, marine edilmiş sebze ve meyveler, hazır gıdalar, sirke, soslar, baharatlar, un ve unlu mamuller, bulgur, tahin, helva, fındık, kuru meyve, içecek, organik gıda, meyve suyu, koşer ürünler ve şekerleme gibi ürünler sergileniyor" şeklinde konuştu.

46 TÜRK FİRMASI KATILDI
ABD dünyanın en büyük işlenmiş gıda ithalatçı/ihracatçısı olduğuna dikkat çeken Türkmenoğlu, "Bu sene 46 Türk firmanın katılımı ile gerçekleştiriyor olduğumuz milli katılım organizasyonunda her yıl daha güzel sonuçlar alıyoruz. Bünyesinde pek çok eğitim programının düzenlendiği bu fuar, gıda alıcıları, tedarikçileri ve önemli şirket yetkilileri tarafından dünyanın en önemli ticari fuarları arasında değerlendiriliyor. Yiyecek ve içecek işleme sektörünün ABD imalat sanayinin yaklaşık yüzde 17'sini oluşturduğu göz önüne alındığında ihracatçılarımız için Amerika Birleşik Devletleri, her geçen sene daha da cazip bir pazar haline gelecek gibi görünüyor" diye konuştu.