25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye, İmmünoterapide Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanların Merkezi Olacak

Türkiye’nin immünoterapi alanında Ortadoğu ve Kafkasya için önemli bir merkez olacağını belirten İmmüno-Onkoloji Derneği, Libya, Ürdün, Fas, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den değerli hekimler ile 25 Ekim’de The Marmara Hotel’de düzenlenecek “A New Horizon for Cancer Therapy – Immunotherapeutic Vaccines' seminerinde bir araya geliyor.

İZMİR/ STAR22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Türkiye, İmmünoterapide Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanların Merkezi Olacak
Toplantıyla ilgili olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi ve İmmuno-Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof.Dr.Uğur Coşkun açıklamalarda bulundu. Türkiye’de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Çağımızın en korkulan kanser türlerinden biri olan ve erkeklerde sık görülen akciğer kanserine yönelik olarak uygulanan tedavi yöntemleri ve geliştirilen kanser aşısı da İmmüno-Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen seminerde ele alınıyor. Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya’dan Onkolog ve Göğüs Hastalıkları uzmanlarını biraya getiren ve tıp dünyası açısından da büyük önem taşıyan seminer, 25 Ekim’de İstanbul’ da The Marmara Hotel’de gerçekleşiyor. Akciğer kanseri de dahil kanser tedavisinde bağışıklık artırıcı tedavi olarak bilinen immünoterapi yöntemi ve kanser aşısı hakkında da konuşulacak olan seminere Gazi Üniversitesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Benekli, Hacettepe Üniversitesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Suayib Yalçın ve Anadolu Sağlık Merkezi’nden Medikal Onkolog-Hematolog Prof. Dr. Necdet Üskent konuşmacı olarak katılıyor.
 
Seminerde tıp dünyasında büyük ilgi ile takip edilen, son zamanlarda gittikçe önem kazanan akciğer kanserinde bağışıklık artırıcı tedavide kullanılan Küba’ da geliştirilen akciğer kanser aşısı da tartışılacak konular arasında yer alıyor. Prof. Dr. Uğur Coşkun’ un açıklamalarına göre kanser tedavisindeki geleneksel yöntemlere ek olarak geliştirilen immünoterapi yöntemi birçok kanser hastasının tedavi aşamasında yoğun bir şekilde araştırılmaya devam ediliyor. Günümüzde dünya’da, akciğer kanser aşısı dahil olmak üzere, ruhsatlı dört kanser aşısı bulunuyor.
 
IMMÜNOTERAPİ, SAĞLIK TURİZMİNDE TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR ALAN YARATACAK
Orta Doğu, Kafkasya ve Balkanlarda kanser tedavisinde kullanılan ek yöntemler nedeniyle çok sayıda hasta Türkiye’yi tercih ediyor. Hem kullanılan yöntemler hem tedavinin daha ekonomik olmasıTürkiye’yi tercih edilir ülke konumuna getiriyor. Kanser hastalığı içinde önemli bir potansiyel olan immünoterapi yöntemi sayesinde Türkiye tercih edilen bir merkez haline geliyor. Türkiye ekonomisi için bunun çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan İmmüno-Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Coşkun, bu sayıda 2015 yılında önemli bir artış beklediklerini belirtiyor. Dünya’da, immunonkoloji’nin gittikçe önem kazandığı bir ortamda, İmmüno-Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen seminere Libya, Ürdün, Fas, Kazakistan, Azerbaycan gibi birçok ülkeden hekim ve uzmanlar katılıyor.