27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ünlü, 'Kent Akrabalığını Yaratacağız'

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığı günden bu tarafa Karşıyaka’nın mahallelerini karış karış gezen Av. Murat Talat Ünlü hemşerileri ile kahve toplantılarında bir araya gelmeye devem ediyor.

Star/İzmir19 Kasım 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ünlü, 'Kent Akrabalığını Yaratacağız'
1986 yılından beri Aksoy Mahallesi’nde ikamet eden aday adayı Ünlü, uzun yılladır Karşıyaka’da yaşamanın verdiği tecrübe ile Karşıyaka’yı ve Karşıyakalıları tanıdığı söyledi.

Karşıyaka’nın farklı mahallelerinde kahve toplantılarına katılan Ünlü başkanlık görevine gelmeleri halinde Kent akrabalığının yaratacaklarını belirterek, “Hemşerilerimizin istek ve talepleri bizim için çok önemli. Karşıyaka’da birlikte karar verip, birlikte yürüyeceğiz ve ilçemizi birlikte yöneteceğiz. Toplumcu ve katılımcılı anlayışı belediye hizmetlerinin her kademesine yansıtacağız. Çalışmalarımız Karşıyakalı hemşerilerimizin menfaatleri doğrultusunda olacak” dedi.

Aday Adaylığını açıkladığı ilk günden bu tarafa kendisine en büyük desteğin Karşıyakalı hemşerilerinden geldiğini söyleyerek sözlerine devam eden Ünlü, “Biz gücümüzü hemşerilerimizden aldık. ‘Sokaktayız, sokakta kalacağız’ slogan ile yola çıktığımızda onlardan aldığımız güç ile Karşıyaka’ya hizmet edeceğimizi anlatmak istedik. Üç aylık süre zarfında Karşıyaka’nın neredeyse tüm mahallelerini gezdik. Eksikliklerin ne olduğunu gördük. Elini sıktığımız 10 binlerce insanın bizden ne istediğini öğrendik. Hemşerilerimize Cumhuriyet Halk Partisi’nin etkin, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceğiz. Partimizin ilkeleri doğrultusunda çıktığımız yolda kent akrabalığı ilkesini hayata geçirerek, demokrasinin ve hoş görünün başkenti bir Karşıyaka yaratmayı hedefleyeceğiz. Amacımız sadece Türkiye’ye değil tüm Dünya’ya örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koymak” dedi.

“Taşeronlaşmanın yok edilmesine yönelik her daim kararlılık içerisinde olacağız”



Emeğin en yüce değer olduğu Karşıyaka’da sözde kalmayacağını belirten Ünlü, “Karşıyaka’nın rantının Karşıyakalıya kalmasını tüm Karşıyakalı hemşerilerimiz ile birlikte dayanışma içinde sağlayacağız. Karşıyakalının emeği Karşıyaka’nın olacak. Emek sömürüsünün baş aktörlerinden biri olan taşeronlaşmanın yok edilmesine yönelik her daim kararlılık içerisinde olacağız. Taşeronlaşmanın önüne geçmek konusunda elimizden gelen mücadeleyi yapacağız” dedi.

Sözde kalmayacak en önemli projelerinden birinin de başkana ulaşmanın kolaylığı olacağını söyleyerek sözlerini sonlandıran Ünlü, “Göreve geldiğim ilk gün başkanlık odasını, zemin kata indireceğiz ve kapısı sonuna kadar açık olacak. Anlayışımız kentliye hizmet için buradayız olacak, hemşerilerimiz ve kentimiz için başka ne yapabiliriz sorusu aklımızdan hiç çıkmayacak. Bugün nasıl tüm sorunları konuştuysak başkanlık görevine geldiğimizde yapacağımız ilk icraatlardan biri her mahallede sorunların aynı zamanda istek ve taleplerin iletilebileceği belediye çalışma birimleri oluşturacağız” dedi.