2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Uşak'ta vergi rekortmenleri ödüllerini Cantimur’dan aldı

Uşak ‘ta 24.vergi haftası nedeniyle düzenlenen törende vergi rekortmenleri ödüllerini maliye bakan yardımcısı Abdullah Cantimur dan aldı

İZMİR/STAR2 Mart 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Uşak'ta vergi rekortmenleri ödüllerini Cantimur’dan aldı
Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, 24. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Uşak Defterdarlığı tarafından düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı Dülgeroğlu Otel’deki törende Bakan Yardımcısı Cantimur, Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyan projelerin hazır olduğunu söyledi. 2011 yılı Kurumlar Vergisi rekortmenleri ile 2012 Gelir Vergisi rekortmenlerinin ödüllendirildiği törene Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un yanı sıra Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, Milletvekili Mehmet Altay, Defterdar Abdullah Kırım ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün ve sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri ve vergi rekortmenleri katıldı. Törende bu yıl ilk defa vergi rekortmenlerinin mali müşavirlerine plaket verildi. Vergi rekortmenlerine ödülleri ise Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Vali Mehmet Ufuk Erden ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Türkiye’nin 2023 yılı için ortaya koyduğu hedeflerin ulaşılmaz olmadığını ve bu vizyona ulaşmak için tüm projelerin hazır olduğunu belirten Cantimur konuşmasında, “Türkiye ekonomisi küresel krizlere rağmen büyümeye devam ediyor. Hükümetimizin politikaları sonucu vergi tahsilatlarında ciddi artışlar sağladık. Bir ülkenin en sağlam geliri vergidir. Vergi geliri ne kadar sağlam olursa ülke ekonomisi ve bütçesi de o kadar güçlü olur. Ülkemiz 2023 hedeflerine siyasi istikrar, üretim, istihdam, ihracat artışı ile ulaşacaktır. Bu hedefe giden yolda kayıtdışı ekonomi ile mücadele ve vergi gelirlerindeki artış da önemli bir yer tutuyor. Vergi gelirlerinin arttırılması için de hesap verebilirliğin artması lazım. Hükümet ve devlet vergi gelirleri ile hangi hizmetleri haksa sunduğunu açıklamalı ve hesap verebilir olmalıdır” dedi.

Türkiye’nin kamu borç stokunun da son 10 yılda önemli oranda azaldığını anlatan Cantimur sözlerini şöyle sürdürdü; “2002 yılında ülkemizin vergi gelirlerinin yüzde 86’sı borç faizine yüzde 14’ü ise yatırımları gidiyordu. 2012 sonu itibariyle bu tablo tersine döndü ve vergi gelirlerinin yüzde 86’sı yatırımlara akmaya başladı. Ülkemizin kamu borçları 1993 ile 2002 yılları arasında 298 kat arttı. 2002 ile 2012 yılları arasında ise kamu borçları yaklaşık yüzde 2 artış gösterdi. Şuanda ülkemizin borcu gayri safi milli gelirin yüzde 38’i oranındadır. Türkiye 10 yıl önce bir milyar dolar borç için kapı kapı dolaşan bir ülkeydi. Yatırım için para bulamıyordu. Ancak bugün siyasi istikrarında getirdiği güven ortamı ile yatırımlara aktaracak parasal güce sahibiz dedi.
Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödülleri takdim edildi.