26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ZZTK, Tanıtım Atağına Erzurum'dan Başladı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 'Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli' isimli proje kapsamında Anadolu'da tadım etkinlikleri düzenliyor.

İZMİR/STAR9 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
ZZTK, Tanıtım Atağına Erzurum'dan Başladı
Zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en az zeytinyağı tüketimine sahip olan Türkiye'de zeytinyağı tüketimini arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında Anadolu'da tadım etkinlikleri düzenliyor. Tadım etkinliklerinin ilk ayağı, 6-7 Aralık 2014 Cumartesi-Pazar günleri Erzurum'un en popüler Alışveriş Merkezleri'nden biri olan Erzurum AVM'de 11.00 - 22.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
 
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK)'nin, Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK)'nin hibe desteği kapsamında hazırladığı "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi kapsamında, Anadolu'nun dört farklı şehrinde düzenlenecek olan tadım etkinliklerinin ilk ayağı, 6-7 Aralık 2014 Cumartesi-Pazar günleri Erzurum'un en popüler Alışveriş Merkezleri'nden biri olan Erzurum AVM'de 11:00 - 22:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı Tadım paneli üyeleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili  bilgiler verildi. İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken,  tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı. Aralık ayı içerisinde toplam dört farklı şehirde düzenlenecek olan etkinliğin ikinci ayağı Forum Kayseri'de 13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.