24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bravo Hisarcık Belediyesi'ne!

Belediye, üniversite kazanan öğrencileri ödüllendirdi.

KÜTAHYA (İHA) 23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bravo Hisarcık Belediyesi'ne!
Kütahya’nın Hisarcık Belediyesi, 4 yıllık üniversiteyi kazanan 24 öğrenci ile İlçe Milli Eğitim Müdürü ve  lise müdürlerini ödüllendirdi.  
 
  Hisarcık Belediyesi tarafından festival alanında düzenlenen ödül töreni ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, ilçe ve köylerinde 4 yıllık üniversiteyi kazanan 24 öğrenciye çeyrek altın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Çok Programlı Lise Müdürü Mevlit Beydilli, Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Ali Özdemir, İmam Hatip Lisesi eski Müdürü Uğur Azak ve yeni görevlendirilen İsmail Baş’a ise plaket verildi.
 
  Ödül töreninde konuşan AK Parti'li Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunda dahi bu kadar heyecanlanmadığını belirterek,” 4 yıllık üniversiteyi kazanıp da bizleri onurlandıran bu gençler bizim içimizden çıkan değerlerimizdir. Çocuklarımızın bu seviyeye gelmesine katkıda bulunan ailelerine, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Hisarcık bundan sonra kabuğunu kıracak ve her yıl üniversiteyi kazanan çocuklarımızın sayısı daha da artacaktır.” dedi.
 
  İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci’ye plaketini veren Kaymakam Fethi Savran, “Öğrenciler başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartmıştır. Kendilerinin teker teker gözlerinden öpüyor, öğretim hayatları boyunca başarılarının devamını diliyorum. İnşallah onları ileride mühendis, öğretmen, kaymakam, başkan olarak görmek istiyoruz. Allah hepsini muvaffak etsin. Tabi bu başarıda büyük emeği olan başta çok değerli anneleri, babaları tebrik etmek istiyorum. Ayrıca onlara emeği geçen milli eğitim camiamızı, müdürlerimiz nezdinde burada onları onore etmiş olduk, ama öğretmenlerimizi ve çok değerli müdürlerimizi de tebrik ediyorum. Bu yıl 98 öğrencimiz sınava girmiş, bunlardan 35’i 4 yıllık 35’i ise 2 yıllık olmak üzere 70 öğrencimiz üniversiteyi kazanmış bulunmaktadır. Bu da yüzde 70’lere tekabül eden bir başarı oranını gösteriyor. Bu konuda Milli Eğitimi üstün başarılı olarak görüyor ve kendilerini tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.