19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir'de iki üniversiteye finans laboratuvarı açılacak

DEÜ İşletme Fakültesi ile EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, finans piyasalarına ilişkin uygulamaların yapılabileceği finans laboratuvarlarının hizmete açılacağı bildirildi

İZMİR (AA) 17 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İzmir'de iki üniversiteye finans laboratuvarı açılacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi ile Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, finans piyasalarına ilişkin uygulamaların yapılabileceği finans laboratuvarlarının hizmete açılacağı bildirildi.

FİNNET Elektronik Yayıncılık'ın açıklamasına göre, INFORCE Eğitim ve Danışmanlık firmasıyla yürütülen, ATA ONLINE Yatırım ve FOREKS Bilgi İletişim tarafından desteklenen proje kapsamındaki laboratuvarlarda, FİNNET'in finansal analiz yazılımları, Ata Tradebook borsa simülatörü ve FOREKS veri yayın ekranı bulunacak.

Finans laboratuvarlarının bulunduğu üniversitelerde, ödüllü portföy yönetim yarışmaları ile tanınmış piyasa profesyonellerinin katılacağı söyleşiler düzenlenecek.

DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yasemin Arbak, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin finansal piyasalar konusunda bire bir tecrübe kazanabilecekleri ortamın hazırlanması düşüncesinden hareket eden fakültemiz, bir finans laboratuvarının kurulumu için çalışmalara başladı ve yine öğrencilerimizin hayalleri doğrultusunda onlara bire bir uygulama yapabilecekleri Oda Borsa'yı hazırladı. İnanıyorum ki Oda Borsanın açılışıyla Türkiye'nin saygın finans akademisyenlerini bünyesinde bulunduran DEÜ İşletme Fakültesi, iş dünyası ile var olan iletişimini bir adım daha ileriye taşımış olacaktır."

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Jülide Kesken de "Üniversitemizin BAP desteği ile açılacak olan finans laboratuvarı sayesinde teorik bilgiler uygulamaya dökülebilecek, fakültemizde verilen lisans ve lisansüstü finans derslerinin uygulama örnekleri ile desteklenmesi sağlanmış olacaktır. Finans laboratuvarıyla gerek öğrenciler gerekse öğretim üyeleri finansal piyasalar ve makroekonomik gelişmeleri yakından takip edecek, ilgili verilere kolayca ulaşım sağlama olanağına kavuşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Finans laboratuvarlarının resmi açılışı, 20 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek.