25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KPSS tercih başvuru ve sonuç açıklanma işlemleri nasıl olacak!

KPSS tercihleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemleri alınmaya devam ediyor. Bu yıl içerisinde yapılan lisans, önlisans, ortaöğretim sınavlarından birine giren adaylar 26 Kasım saat 16.00'a kadar yerleştirme başvuru yapacaktır.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
KPSS tercih başvuru ve sonuç açıklanma işlemleri nasıl olacak!
Memur adayları için tercih işlemlerinde sona geliniyor. 17 Kasım tarihinde başlayan KPSS 2014/2 Tercih İşlemleri 26 Kasım Çarşamba saat 16.00'da son bulacaktır.
 
Yapılabilecek yerleştirme başvuruları için gerekli bilgiler tercih kılavuzunda yer alıyor. Gerekli şartlar, nitelik kodlarını karşılayan ve önlisans, lisans, ortaöğretim sınavlarından birine giren adaylar yerleştirme başvuru işlemlerinde bulunabilecektir.  
 
Henüz kararsız kalan bazı adaylar yer alıyor. Bu işlemlerim Çarşamba gününe kadar yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde tercih süresi uzatılmayacaktır. Adaylar için ise DPB taraından yayınlanan kılavuz etkili ve yardımcı olacaktır. 
 
MEB Öğretmen kadroları ile kariyer meslek memurları dışında toplamda 5.067 kadro ve pozisyon için tercih işlemleri hala devam etmektedir. Bu yıl içerisinde yapılacak olan son memur alımıdır.
 
DPB duyurusunda kamu kurum ve kuruluşları tarafından kadro ve pozisyonların Devlet Personel Başkanlığına bildirilmesinin ardından mevzuat açısından incelemenin gerçekleşeceğini bu kılavuzun ÖSYM Başkanlığına gönderileceğini, ÖSYM tarafından KPSS Tercih kılavuzunun ilan edileceği belirtildi.
 
Bu kılavuz ise değiştirildi ama son durumu ile yayınlandı. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz göre adayların kendilerine uygun kadro ve pozisyonları tercihinden sonra en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirmelerin yapılacağı belirtildi.
 
SONUÇLARIN DUYURULMASI
 
Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.
 
KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA
 
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.