16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

ÖSYM, KPSS adaylarını çileden çıkardı

Sınav ücretini yatırdığı halde başvuru yapamayan KPSS adayları resmen çileden çıktı.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM, KPSS adaylarını çileden çıkardı
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için bankaya sınav ücreti yatıran adaylar çeşitli nedenlerden dolayı başvuru yapamadı. Binlerce vatandaş para iadesi talep ediyor. ÖSYM'nin ise para iadesi yapmamasına şikayet yağıyor! 
 
Şikayetvar'ın haberine göre: KPSS için sınav ücreti yatırdığı halde başvuru yapamayan adaylar paralarının iadesini talep ediyor. Sistemsel hatalar veya kişisel nedenlerden dolayı başvuru yapamadıklarını buna rağmen yatırdıkları ücretlerin iade edilmediğini belirten vatandaşlar ÖSYM'ye seslerini duyurmaya çalışıyor.
 
"Mağdur Oluyoruz Ücretleri İade Edin!"
 
Yüzlerce vatandaş sınav ücretlerini yatırdıktan sonra yaşanan sistemsel hatalar ve kişisel nedenlerden dolayı sınava başvuru yapamadıklarını belirtirken, ödedikleri ücretlerin geri verilmediğini ve mağdur edildiklerini aktarıyor. Hiçbir şekilde geri bildirim alamadıkları ÖSYM'nin şikayetlere kayıtsız kaldığını iddia eden adaylar, 'hizmet almadığımız halde paramızı geri vermiyorlar bu resmen haksız kazançtır' diyerek tepki gösterdiler.
 
"Ulaşmak İmkansız!"
 
Adaylar ödedikleri ücretlerin iadesi için ÖSYM'ye telefonla ulaşmaya çalıştıklarını ancak dakikalarca hatta bekletildikten sonra herhangi bir konuşma gerçekleşmeden görüşmenin sonlandırıldığını aktarıyor.
 
"Giremeyeceğim Sınavın Parasını Nasıl Alıyorsunuz?"
 
"Lisans sınavına başvuru yaptım sınava giriş ile ilgili bilgi mesajı falan gelmedi bende hastanede refakatçi olduğum için hiç bilgim olmadı sınava giremedim. Şimdi ön lisans KPSS için bankaya para yatırdım ÖSYM'nin sitesinde uyarı var KPSS Lisans 2014 başvurusu yaptığınız için başvuru yapamazmışım bende yatırdığım paranın iadesini istiyorum.
 
ÖSYM nasıl bir kurum merdiven altı işletme mi? Mağdur o kadar arkadaş var bu kazanç adını siz koyun... Giremeyeceğim sınavın parasını niye alıyorsunuz?"
 
"Hatalı KPSS Başvurusu Ve Para İadesi!"
 
"KPSS ortaöğretim düzeyinde bankaya para yatırdık fakat sisteme okul bilgilerim eksik girildiği için başvuru yapamadım. Ortaöğretim (Lise) Eğitim Bilgisinde " KPSS Yerleştirmeye Esas Ortaöğretim Programı" alanı zorunludur.
 
Bankaya 40+40 toplam 80 TL para yatırdım para da yandı. Böyle saçma bir eğitim sistemi olamaz. Resmen devlet tarafından mağdur edildik! Derhal para iadesi istiyoruz..."
 
"Haksız Kazanç Elde Etmek Değil mi?"
 
"2011 lisans mezuniyetim var. Ancak 2012 önlisans kayıtlı olup mezun durumundayım buna istinaden KPSS için 80 TL online olarak başvuru yapamıyorum. Paramı geri iade istiyorum. 
 
Ne çok mağdur başvuran insan var benim gibi saçmalık bu başvuru yapamıyorum madem paramı geri aide et! Madem başvuramıyorum niye para alıyorsun, onu süzen bir sistem yapmıyorsun? Haksız kazanç elde etmek değil mi?"
 
"ÖSYM'nin İnsanları Resmen Yanıltıyor!"
 
"Önlisans KPSS için internet üzerinden başvuru yapmak istedim ve resmen ÖSYM'nin acaba nasıl yanlışlıkla para yatırmalarına sebep olup sonrada iade etmeyiz politikasının kurbanı oldum. DHBT sınavının dahil edildiği 2 oturup seçip 80 TL yatırdım. Para iadesi istiyorum..."
 
"Para ÖSYM'nin Havuzuna Gidiyor!"
 
"KPSS lisansa girdiğim için lise KPSS 'ye ücretini yatırmama rağmen başvuru yapamadım. Madem böyle bir kural var bankaya para yatırmamız engellenmeliydi. Sonuçta öğrenciyiz, bir yerlere gelebilmek için bu sınavlara başvuru yapıyoruz. Bankayı aradım paranın direk ÖSYM havuzuna gittiğini bu nedenle işlem yapamadıklarını söylediler. ÖSYM'ye de ulaşamadım. Bu nedenle sınav ücretinin geri verilmesini talep ediyorum."
 
"Sağlık Sorunları Nedeniyle Başvuru Yapamadım Paramı İade Etmiyorlar"
 
Sağlık sorunları nedeniyle internetten başvuru yapamadığım için #kpss 'ye giremiyorum oysaki parayı ilk gün yatırmıştım. ÖSYM bürosunu aradığımda durumu anlattığımda hiç bir şey yapılamayacağını söylediler. Bende giremeyeceğim sınavın parasını ödedim o haksız kazanç ÖSYM'ye gidiyor direk öyle mi dediğimde karşımdaki bayan gayet rahat bir tavırla evet öyle dedi. Oraya koyduğunuz memur bile bu kadar lakayt olabiliyor yani. Haksız kazanç bir gün dolaşır ayağınıza takılır.
 
"Para Yatırdım KPSS Önlisans'a Başvuru Yapamadım"
 
"Önlisans başvurusu için bankaya para yatırdım ama başvuru yapamadım. Lütfen Allah aşkına yalvarırım bir şans verin de uzatın. Benim gibi olan bir sürü insan var. O kadar çalıştım birde kpss son dediler bu yıl. Bir şans daha lütfen..."
 
"ÖSYM Çağrı Merkezi Suratıma Kapattı"
 
"Tam 30 dk beklememe rağmen ilk sıra bana geldiğinde suratıma kapatılmasındaki amaç nedir? Madem yardımcı olamayacaksınız niye böyle bir sistem var!"
 
"Öğrenciyi Mağdur Ediyorsunuz Nerede Kaldı Adalet?"
 
"Dün akşam KPSS lise Önlisans sınavı için başvuru yapmak üzere bankaya para yatırdım ve daha sonra aday işlemlerine girdim. Başvuru tıkladığımda eğitim bilgilerimle ilgili bir sorun olduğunu belirtti bu yüzden işlem yapamıyorsunuz yazısını gördüm. ÖSYM'yi aradım sıraya soktular sıra 50'den bize gelene kadar bekledim. Sıra geldiğinde telefon yüzümüze kapandı ve ben başvuru yapamadım. En büyük sıkıntı ise paramı iade etmediler. Girmediğim bir sınav için nasıl benden bu para alınıp iade edilmez. Biz bu paraları girmeyeceğimiz bir sınav için niye ödeyelim? Çalışmıyoruz öğrenciyi mağdur etmeye çalışırlarsa nerede kaldı adalet? Ben paramın iadesini istiyorum."
 
"Para İadesi İstiyorum"
 
"Kızım için KPSS ortaöğretim-önlisans parası yatırdım. Ancak okul bilgileri güncellenmediği için başvurumuz onaylanmadı bu hatanın bizden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Paramın iadesini istiyorum. Lütfen cevap bekliyorum."
 
"ÖSYM KPSS Başvurusu Yapamıyorum"
 
"ÖSYM'ye KPSS başvuru için parasını yatırdım ama Sınav başvurusu yapamıyorum ve bunu ÖSYM parasını yatırdığımız halde bu imkanı bize sunmadı. Geri iade talebi de kabul edilmiyor. Nasıl olacak bu iş?"