19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

TEOG’da okul beğenmeyene puan şartı

Ortaöğretime geçişin yeni sistemi TEOG’da, 1 milyon 136 bin öğrenci tercihe göre, seçim yapmayan 134 bini de evine yakın liseye yerleşti. Nakillerde puan üstünlüğü esas alınacak.

Tuğba Ceyhan23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
TEOG’da okul beğenmeyene puan şartı
MİLLİ  Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), bu yıl ilk kez uyguladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçları belli oldu. Merkezi sınavlar sonrasında tercih yapan öğrencilerden, 1 milyon 57 bin 799’u A Grubu’na (okul ismi), 78 bin 447’si ise B Grubu (okul türü) tercihlerine göre yerleşti. Tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise evine en yakın liseye yerleştirildi.
 
8. sınıf öğrencilerinin liselere yerleştirilme tercihleri 31 Temmuz-8 Ağustos’ta alındı. Yerleştirmeler, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösteren Yerleştirmeye Esas Puanları’na (YEP) göre gerçekleştirildi. Yerleştirme sonuçları kapsamında 20 bin 517 öğrencinin sınava girdiği ancak sınıf tekrarı yaptığı ve engeli nedeniyle özel eğitim aldığı için tercih yapamadığı açıklandı. 
 
İlk başvuru iki gün sonra
 
Okulunu beğenmeyerek nakil yaptırmak isteyenler için okulların açıkladığı taban puana bakılmaksızın, başvurular arasındaki puan üstünlüğü dikkate alınacak. Nakiller sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos’ta başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek. Nakil yerleştirme döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. 26 Eylül’den sonra yapılacak nakil başvurularında ise liseler arasındaki taban puanlar esas alınacak.