19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

1.071 kadını kendi işinin patronu yapacak dev proje

Emine Erdoğan’ın büyük destekçisi olduğu 1.071 kadını iş sahibi yapacak proje dün görkemli bir törenle başladı. Açılışta konuşan Emine Erdoğan, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında kadınların büyük rol oynacağına işaret etti.

27 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
1.071 kadını kendi işinin patronu yapacak dev proje

1.071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak ‘dev’ proje dün düzenlenen törenle başladı. Proje, TOBB, TEPAV, TOBB ETÜ, KOSGEB ile Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi işbirliğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde gerçekleşiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan törende yaptığı konuşmada “Kadınların, eşlerinin ya da devletin eline bakmaktansa kendi işlerini kurup, kendileri çalışıp, kendilerinin kazanması asıl sağlıklı olan yöntemdir. Bunu mümkün olduğunca yaygınlaştırmak zorundayız” dedi. Emine Erdoğan, anlamlı ve heyecan verici bir programda kadınlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara’nın 8 ilçesinde 6 aylık yoğun programa katılacak kadınların eğitimlerinin ardından yeni bir hayata başlayacaklarına olan inancını ifade eden Emine Erdoğan, bu dönemin KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz krediyle desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Büyümede kadının önemi

Projenin adındaki ‘1071’e dikkat çeken Erdoğan, bu tarihin Anadolu’nun Selçuklular’a vatan olmasınının başlangıcı olduğunu hatırlattı. Emine Erdoğan “1071’den bugüne kadar Türkiye’nin büyütülmesinde, yüceltilmesinde, savunulmasında kadınlar nasıl önemli vazifeler yüklendiyse bugün de hem 2023 hem 2071 hedeflerine ulaşmada kadınlara büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

BÖYLE KREDİYİ BABA OĞLUNA, KIZINA VERMEZ

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 30 seviyesine yaklaştığına dikkat çekti. KOSGEB’e üç yılda 125 bin kişinin başvurduğunu ve bunun yarısının kadın olduğunu belirten Ergün, kadın girişimcilere 30 bin lirası hibe 70 bin lirası ise faizsiz 4 yıl geri ödemeli, 2 yılı ödemesiz kredi sağladıklarını söyledi. Ergün “Bu şartlarda krediyi babası oğluna, kızına vermiyor. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz 125 bin başvurudan iş planı kabul edilen 6 bin 500 kişi hibe ve krediden yaralandı. Bunların 3 bini kadın” dedi.