24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

2.7 milyon Euro’luk Ferrari için iki Türk’e özel davet

Ferrari’den ‘parasıyla değil mi’ sorusuna adeta ‘hayır’ yanıtı geldi. İtalyan üretici, 500 adet üreteceği F150 modelinin ilk tanıtımı için tüm dünyadan 500 kişiyi davet etti. 2.7 milyon Euro’luk en pahalı Ferrari’nin tanıtımına iki Türk de davetli.

Belma Toprak/Oto Star/[email protected]28 Ocak 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2.7 milyon Euro’luk Ferrari için iki Türk’e özel davet

LÜKS ve pahalı spor otomobillerin önemli markası Ferrari’nin ‘en pahalı modeli’ unvanını almaya hazırlanan F150 kodlu modeli için iki Türk’e özel davet geldi. Sadece 500 tane üretilecek olan F150  için yapılan daveti kabul eden isimler, detayları sır gibi saklanan lokasyonda otomobille tanışacak. İsimleri açıklanmayan iki davetli, beğenirlerse 2.7 milyon Euro, yani tam 6.3 milyon lira ödeyerek otomobile sahip olabilecekler. Ferrari ve Maserati’nin distribütörü FerMas Satış ve Pazarlama Direktörü Ferhat Albayrak, F150’nin parasını ödemeye razı olanların alabileceği bir otomobil olmadığını belirtti. Ferrari’nin özel seri   üretilen modellerinin zenginler ve koleksiyonerler tarafından ilgi gördüğünü kaydeden Albayrak, üretimin kısıtlı olması nedeniyle Ferrari’nin her isteyene satamadığını vurguladı. 

Önce onlar görecek

Albayrak, VIP seçim sistemini şöyle anlattı: “Fiyatı vergiler hariç 1 milyon Euro olacak F150 için liste oluşturuldu. Distribütörlerden bağımsız, tamamen Ferrari merkezinden oluşturulan bu listeye dahil olabilmek için ödeme gücünden ziyade, kişinin markayı temsil edip edemeyeceği, daha önceki Ferrari alımları, aldığı Ferrari’leri elden çıkarıp çıkarmadığı gibi kriterler bulunuyor. Bir anlamda ‘param var alabilirim’ denemiyor. Listedeki isimler, özel bir mekanda herkesten önce aracı görüyor ve kullanıyor. Beğenirlerse otomobili alıyor. Beğenmezlerse listede bir başka isme davet yapılıyor.”

Sahibini kendi seçiyor

FERRARİ F150’nin sadece yandaki ‘teaser’ fotoğrafı bulunuyor. İlk önce 500 davetli görecek ve deneyecek. F150, Ferrari tarihinin en ileri teknolojili modeli olacak. Modelde F1 yarışlarında geliştirilen, 740 beygir gücünde 6.3 litrelik V12 motor görev yapacak. Ferrari’de bir ilk olarak hibrid sistemin kullanıldığı F150’de ayrıca ‘HY-KERS’ adlı elektrikli bir motor yer alıyor. 40 kg ağırlığındaki kompakt yapılı elektrik motor, ürettiği 100 beygirlik güçle otomobilin performansına katkıda bulunuyor. 

Sadece aksesuar için 140 bin Euro veren de var

GEÇEN yıl 21 adet Ferrari sattıklarını belirten Albayrak, kasımda tanıtılan F12 Berlinetta’dan 3 adet satıldığını söyledi. Albayrak “660 bin Euro başlangıç fiyatı olan ve aksesuarlarla 800 bin Euro’yu bulan bir otomobilden bahsediyoruz. Bazı müşteriler yaklaşık 140 bin Euro ödeyerek otomobili tam donanımlı yapıyor. Böyle bir araçtan, bu yıl 8 adet, toplamda ise 11 adet satmış olacağız ki bu büyük başarı” dedi.

Maserati’de büyük hedef

FERHAT Albayrak, Maserati’de yüzde 300 büyüme beklediklerini belirterek, “2012’de 18 adet Maserati sattık. Bu yıl hedefimiz 50 adede ulaşmak” dedi.  Albayrak, yeni Quattroporte’nin şubat ayında, yeni üst orta sınıf lüks sedan modeli Ghibli’nin ise ikinci yarıda yollara çıkacağını kaydetti.

Cargo 1846T çekici satışta

FORD Otosan’ın Eskişehir İnönü Fabrikası’nda 75 milyon dolarlık yatırımla üretilen Cargo 1846T çekici, 190 bin 570 TL fiyatıyla satışa çıktı. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Cargo 1846T çekici, 460 PS/2100 Nm motor gücü ile segmentinde yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. -VAROL NALBANT/İZMİR

Auris’te başlangıç 39.900 TL

ÜRETİMİ Toyota’nın Adapazarı fabrikasından İngiltere fabrikasına kaydırılan Toyota Auris yenilendi. 39.900 TL’lik başlangıç fiyatıyla piyasaya çıkan Auris, benzinli ve dizel modellerinde Life, Active, Advance ve Premium olmak üzere 4 farklı donanım seviyesi bulunuyor. Toyota Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçen yıl 15 bin civarında Auris sattıklarını, bu yıl da bu rakama ulaşabileceklerini kaydetti. Bozkurt, Türkiye için 7 bin adet Auris kotası alabildiklerini, bunun da mevcut potansiyelin yarısı olduğunu söyledi. Daha fazla Auris almak için uğraştıklarını belirten Bozkurt “Sıkıntımız satamamakla ilgili değil. Satılacak otomobili bulamamakla ilgil” diye konuştu.