19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2’nci varlık barışında Ali Türkan önlemi

Maliye ilk vergi barışındaki ‘5.2 milyar lira beyanda bulunan ancak varlıklarını getirmeyen Ali Türkan’ skandalına benzer bir olayın tekrarlanmaması için tedbir alacak. Yalan beyana vergi cezası uygulanacak ve suç duyurusu yapılacak.

Hüseyin Özay/Ankara20 Nisan 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2’nci varlık barışında Ali Türkan önlemi

İKİNCİ  varlık barışı çalışmalarını başlatan Maliye, bu kez işi sıkı tutuyor. İlk varlık barışındaki hataları tek tek gözden geçiren Maliye uzmanları, ikincisinde yeni Ali Türkan skandallarının yaşanmaması için   tedbirler alacak. Yalan beyanda bulunanlara yaptırımlar uygulanması öngörülüyor. Maliye ilk varlık barışında yaşanan, usulsüz beyanların önüne geçmek için formül arıyor. İlk varlık barışında, 5.2 milyar liralık beyanda bulunan Ali Türkan isimli mükellef, beyan ettiği varlıkları Türkiye’ye getirmemişti.

Ayrıca bazı uyanık vatandaşlar da ‘sahte beyanlarla’ yüzlerce kişiyi dolandırmıştı. Maliye, bu tür yol kazalarının bir kez daha yaşanmaması için, ikinci varlık barışında bazı önlemler alacak. Varlık barışı kapsamında, yalan beyanda bulunan mükelleflere çifte ceza yolda. Buna göre, yalan beyanda bulunan mükellefler vergi cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Ayrıca söz konusu mükellefler hakkında yalan beyandan dolayı suç duyurusunda bulunulacak. Maliye, ikinci varlık barışı ile ilgili geniş kapsamlı tanıtım yapmayı da planlıyor.