20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Aydın: Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız

Ziraat Bankası, ‘En eski yeni banka’ sloganıyla 151. yaşını kutluyor. Genel Müdürü Aydın “Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız diyerek yola çıktık. Verimliliği artırarak ve ülkeye değer katarak büyüyeceğiz” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Aydın: Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız

ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Bankanın 151. Kuruluş Yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. ‘En eski yeni banka’ sloganıyla yeni bir reklam kampanyasına da başlayan Ziraat Bankası’nın Genel Müdür Aydın, bu yıl 151. kuruluş yıldönümünü kutlayan Ziraat Bankası’nın, değerlerini koruyarak varlığını sürekli kılmak için sadece kendisinin değil, müşterilerinin ve ülkenin bilançosuna değer katmak için gelişim yolunda ilerlemeye devam ettiğini belirtti. 

Tarımda pazar payı yüzde 60

“Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız” diyerek yola çıktıklarını söyleyen Aydın “Verimliliği artırarak ve ülkeye değer katarak büyümeyi sürdüreceğimizi söyledik. Bunları 24 bini aşkın çalışanımız ve 30 milyona yakın müşterimiz ile birlikte yapıyoruz. Değişimin sürdürülebilir olması için, kurumsal bir çerçevede öğrenen ve değer üreten bir banka olma kültürümüzü geliştiriyoruz” dedi. Hüseyin Aydın, şunları söyledi:

2 bin şubeye ulaşacağız

“100 milyar doları aşan bilançosu, güçlü sermaye tabanı, iyileştirilmekte olan yurt dışı bankacılık operasyonları ile Ziraat Bankası herkesin bankasıdır. Bankamız, ana misyonu olan tarım sektörünün desteklenmesini sürdürecek. Tarım bankacılığında yüzde 60’ın üzerindeki pazar payımızla, ürün bazlı temel tarım bankacılığından sınai tarıma geçiş stratejisine uygun bir tarım bankacılığı tasarlıyor ve geliştiriyoruz. KOBİ bankacılığını girişimcilere özel olarak daha makro bir yaklaşımla ‘Girişimci Bankacılık’ olarak yeniden tasarladık. Rekabetin çok yoğun olduğu bu segmentte farklılık göstereceğiz.”

Hüseyin Aydın “Yakın gelecekte yurt içinde 2 bin şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız. Büyüyen Türkiye’nin uluslararası ölçekte bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak konusundaki katkımızı artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizin altyapısının ve üretim kabiliyetinin geliştirilmesini hedefleyen proje finansman işlemlerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.