19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Balık fiyatı ilk günden yarıya düştü

Balıkta av yasağının sona ermesinin ikinci gününde fiyatlarda belirgin bir düşüş oldu. Balıkçılar, önceki gün kilosu 15 lira olan hamsinin 7 liraya, 20-25 lira olar istavritin 8-12 liraya gerilediğini, fiyatların daha da düşebileceğini söylediler.

VAROL NALBANT İSTANBUL3 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Balık fiyatı ilk günden yarıya düştü

1 Eylül’de açılan balık av sezonuyla birlikte balık fiyatları yarı yarıya düştü. Balık av yasaklarının sıkı denetimi ve iklimsel yeterlilikle balıkta av sezonunun ilk gününde görülen bolluk, fiyatları hızla aşağıya çekiyor. Kumkapı Balık Hali’nde dükkan sahipleri işlerden memnun.

Balıkçı Kemal Sümbül “Bu sene balığın bol olacağını düşünüyoruz. Daha ilk günden ağlar dolu çekiliyor. Balığın bol olması fiyatlara da yansıdı. Dün 15 liraya sattığımız hamsi bugün 10 lira yarın dahada ucuzlayabilir. Palamut, istavrit gibi balıklarda da durum aynı, fiyatlar neredeyse yüzde 50 aşağıya indi. Balığın bol olması 12 ay boyunca sattığımız çiftlik balıklarının fiyatlarına da yansıdı, onların da fiyatı düştü. Vatandaş bu yıl çarşı pazarda 3-5 liraya hem hamsi hem istavrit bulabilecek, palamut 5-10 lira arasından yukarıya çıkmaz. Bugün bir balıkçı teknesinin günlük maliyeti en az 4-5 bin lira civarındadır. Hepsi en az 5-10 denizciyle açılır” dedi. 

SARDALYE 5 LİRAYA İNDİ

SEZONUN açılması ile birlikte bol miktarda sardalye tutan Bandırmalı balıkçılar, önümüzdeki günlerde palamut balığının da ağlarda görülmeye başlayacağını belirterek, vatandaşları balık yemeye davet etti. Bandırma’da sardalyenin kilosu 5, hamsininse 7 liradan satılıyor. 18 yıllık balıkçı olan Trabzonlu Serkan Yılmaz, avlanma mevsimi başlamasına rağmen tezgahların çok cılız kaldığını belirterek, “Tezgahlar boş gibi hiç balık çeşidi yok. Trabzon balık pazarında ise palamutun fiyatı kilosuna göre değişiyor. 5 liradan 8 liraya kadar tezgahlarda palamut satılırken, istavrit ise 12 liraya satılıyor. İzmit’te de önceki gün 15 liradan satılan palamutun fiyatı dün 7.5 liraya düştü.