3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Bankalar OGS’nin hesabını vermeli

Ulaştırma Bakanı Yıldırım “HGS’yi devreye soktuk, bankaların bazıları OGS’yi bedava vermeye başladı. Madem bedava verilebiliyordu, daha önce niye vermediniz? Bunun hesabını da vatandaşa bankaların vermesi lazım” dedi.

STAR ANKARA15 Mart 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bankalar OGS’nin hesabını vermeli

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçişlerin tek sisteme düşürülmesi konusunda çalışıldığını, fakat bunun için bir süre veremeyeceğini söyledi. Bakan Yıldırım, ‘e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler’ konulu toplantı sırasında yaptığı açıklamalarda, şu anda otomatik geçiş üzerine iki sistem bulunduğunu, yanlış geçişlerden dolayı sorunlar oluştuğuna işaret etti.

Demek ki haksız ücret almışlar

Geçişlerin tek sisteme düşürülmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, yeni sistemin de kolay ulaşılabilir olması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, şunları söyledi: “HGS’de etiketleri birçok yerden bedava alabiliyorsunuz. OGS’nin cihaz maliyeti çok daha yüksek. Vatandaşlar, ‘HGS’ye geçiş olursa OGS’ye ödediğimiz paralar ne olacak?’ diye soruyorlar. Bankalarla konuşup vatandaşın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Geçiş süreci makul bir sürede olacak. Çok acelemiz yok. Açıkçası HGS’yi devreye soktuk ya eskiden 50-60 lira, 30-40 dolar alan bankaların bazıları OGS’yi bedava vermeye başladı. Madem bedava verilebiliyordu, daha önce niye vermediniz? Demek ki bu süre zarfında vatandaşlardan haksız yere yüksek ücretler almışlar. Bunun hesabını da vatandaşa bankalar vermesi lazım.” 

Türkiye internetin üç merkezinden biri

BAKAN Binali Yıldırım, İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu’nun (ICANN), Türkiye ve Singapur’da birer internet dağıtım merkezi kurulmasını kararlaştırdığını açıkladı. Yıldırım ‘’Her türlü bilgi Türkiye üzerinde depolanacak ve buradan çevre ülkelere trafik devam edecek. İnternetin kavşak noktalarından biri Türkiye olacak. Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda çok büyük bir yol katedecek” diye konuştu.