20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Büyük Taksim yürüyüşü için hazırlıklar tamam

Taksim’de gerçekleşecek Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’ne kısa bir süre kala Giresunlu sivil toplum kuruluşları, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan başkanlığında bir araya geldi ve yürüyüşün ayrıntılarını değerlendirdi.

İSTANBUL (İHA) 25 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Büyük Taksim yürüyüşü için hazırlıklar tamam
Bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek Giresun Günleri için hazırlıklarını tamamlayan Giresun Federasyonu, 27 Nisan’da Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü düzenleyecek. Saat 13.00'de Taksim Tünel'den başlayarak Galatasaray Lisesi’ne kadar devam edecek yürüyüşte Giresun kültürünün önemli öğeleri İstanbul’da yaşayan vatandaşlarla buluşturulacak. Giresun Federasyonu öncülüğünde organize edilen Taksim yürüyüşüne Giresun’a bağlı 15 ilçe sivil toplum kuruluşu da destek vererek. 1 Mayıs’taki Feshane Giresun Günleri’ni, 27 Nisan’daki Taksim yürüyüşü ile başlatacaklarını söyleyen Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, “8. Giresun Günleri öncesinde Taksim’de gerçekleşecek Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’ne bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz. Taksim yürüyüşümüz sırasında polisimize, esnafımıza, Beyoğlu halkına ve toplamda on bin kişiye, fındık, helva, Görele dondurması ve pancar çorbası ikram edeceğiz. Feshane Giresun Günleri, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve birçok vilayete öncü olma özelliğine sahip oldu. Giresun markasını ve yöresel ürünlerinin tanıtımının yapılacağı Giresun Günleri süresince kendimize özgü sürprizler ile halkımızı selamlayacağız” dedi.

Yürüyüş öncesi hazırlanan reklam ve tanıtım videolarının izlendiği toplantıda, Giresunlular ile Bağcılar’da bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği, “8. kez düzenlenen Giresun Günleri etkinliğinin başarılı geçmesini diliyor, Giresun derneklerini, Giresun Federasyonu’nu gönülden tebrik ediyorum” sözü de büyük alkış aldı.