9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

‘Cep’te değiştirme sıklığı 8 aya düştü

Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, marka ve model tutkusu nedeniyle Türkiye’de tüketicilerin cep telefonu değiştirme süresinin 8 aya indiğini söyledi.

Ekonomi Servisi16 Temmuz 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
‘Cep’te değiştirme sıklığı 8 aya düştü

Erdemir, bu sürenin lap topta 18 ay, televizyonda 36-40 ay olduğunu aktardı. Teknolojik ürünleri kullanma sürelerinin kategorilere göre ayrıştığını vurgulayan Erdemir, şunları söyledi: “Modası en çabuk geçen ürün kategorisi cep telefonu diyebiliriz. Bu sürenin diğer ürünlere göre daha kısa olmasını hem gelişen teknoloji ve değişen tasarım anlayışı hem de moda kavramı ile ilintilendirmek mümkün. Benzer bir eğilimi LED TV’lerde de görüyoruz.”

MP3 çalar modası geçmiyor

Erdemir, akıllı telefonların yaygınlaşmasının MP3 çalar satışlarını tahmin edildiği kadar olumsuz etkilemediğini dile getirdi. Erdemir “Türkiye’de ayda 40 bin adetten fazla MP3 satılıyor. Ürünü tüketenlerin büyük bölümü 12-24 yaş aralığında” dedi. 2012’de MP3 satışlarında adet bazında yüzde 25 düşüş olduğunu belirten Erdemir “Ancak şu an bu erimenin yüzde 1-2 aralığında seyrettiğini görüyoruz. Bu cihazların modasının henüz geçmediğini ortaya koyuyor”