25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cepten malzemeye göre yemek tarifi

12 ayrı kanaldan, bir saatte 455 bin 585 kişiye dokunan Turkcell, teknolojisini müşteri hizmetleri alanına taşırken, ev kadınını ‘ne pişireyim’ derdinden kurtarıyor, esnaf, memur, çiftçiye özel hizmetler sunuyor.

3 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cepten malzemeye göre yemek tarifi

34.6 milyon ile 206 ülkenin nüfusundan daha fazla müşteriye sahip Turkcell, ileri teknolojisini müşteri hizmetleri alanına taşırken, 12 ayrı kanaldan, bir saatte 455 bin 585 kişiyle temas ediyor. Turkcell’in Türkiye Kalite Derneği Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde son sekiz yıldır birincilik elde ettiğini, uluslararası alanlarda da yüzlerce ödül kazandığını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül “Müşterimiz bizim için ‘bir numara’dan daha fazlası” dedi. Sponsoru olduğu Türkiye Milli Basketboll Takımı’nın Dünya Basketbol Şampiyonası maçları nedeniyle İspanya’nın Bilbao şehrinde ekonomi basınıyla sohbet toplantısı düzenleyen Sevilengül, müşteri yönetiminde yeni teknolojileri ve yeni nesil müşteri yönetimindeki inovatif çözümleri anlattı. Sevilengül, Turkcell’li için her yıl 20 bin adam/saat teknolojik ürün ve hizmet geliştirmesi yapan Turkcell’in laftan anlayan sesli yanıt sistemi, engelliler için işaret diliyle görüntülü çağrı yanıtlama, webchat gibi alanlarda dünya çapında ‘ilk’lere imza attığını söyledi.

9 segmente özel hizmet

Müşteriyi dokuz segmente gruplayarak hizmet etme ilkesini benimsediklerinin altını çizen Sevilengül, segmentleri şöyle sıraladı: “Gençler, emekliler, ev hanımları, esnaf, çiftçi, profesyoneller, engelliler, kamu çalışanları ve platinum.” Sevilengül’ün verdiği bilgiye göre Turkcell, gençlere SMS’le, profesyonellere e-mail yoluyla müşteri hizmeti kolaylığını sunuyor. Ev kadınlarını da odağına alan Turkcell, Çocuğum ve Ben uygulamasının yanı sıra Yemek Guru adlı uygulaması ile de ‘bugün ne pişireyim’ sıkıntısına çare oluyor. Uygulama ile ev kadınları erzak ve buzdolaplarındaki malzemeye SMS attıklarında, ellerindeki malzemeye uygun yemek tariflerini cep telefonları aracılığıyla anında alıyorlar.

ZİRAAT MÜHENDİSİ ÇALIŞTIRIYOR

Burak Sevilengül, Turkcell’in bir diğer ‘ilk’i de 1.6 milyon çiftçiye özel hizmet üreten ‘tarım doktoru’ olduğunu söyledi. Sevilengül’ün anlattıklarına göre tarım doktoru sayesinde çiftçiler, tarlalarının toprak analizini yaptırıyor, tarım zararlıları ile mücadele videoları izliyor, sadece ziraat mühendislerinin çalıştığı özel çağrı merkezi hizmeti alıyorlar. Emekli ve yaşlıları da unutmayan Turkcell, ilk yerli cep telefonu T serisinde kolay kullanım özelliğini getirirken, ilaç saati hatırlatmasından, sağlık verilerinin bir arada tutulmasına kadar pek çok özel hizmet sunuyor. Memur, profesyonel çalışan ve esnaf segmentleri için de teknolojik ve inovatif ürünler geliştiren Turkcell, özellikle esnaf için yarattığı uygulama ile dikkat çekti. 

Araştırmalar ‘Bip sesi kalsın’ diyor

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, ‘Bip sesi uyarı tonu’yla ilgili de şunları söyledi: “İPSOS’un yaptığı araştırmaya göre uyarı sesine ilişkin herhangi bir şikayet yok ve abonelerin büyük bölümü uygulamanın aynen devam etmesini istiyor. Eğer numara taşınabilirliği düzenlemesine ilişkin bir değişiklik yapılacaksa özellikle müşteri şikayetlerinin yoğunlaştığı konulara odaklanmalı diye düşünüyorum.”