20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Denizbank kültürlerin izini sürdü

Denizbank, ülkemizin kültür ve sanat yaşamına yeni zenginlikler katmak yönündeki misyonunun bir uzantısı olarak, usta belgeselciler Nebil Özgentürk, Can Dündar ve Coşkun Aral ile birlikte ‘Biz-Kültür Yolcuları’ projesini hayata geçirdi.

Yaşar Kızılbağ12 Ocak 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Denizbank kültürlerin izini sürdü

Bankanın kültür-sanat alanındaki yatırımlarının son halkası olarak destek verdiği proje, yaşadığımız toprakların kültürel renkliliğini ortaya koymayı amaçlıyor. “Biz-Kültür Yolcuları” belgeseli, farklı kültürlerin, farklı medeniyetlerin derinliklerini keşfetmeye olanak sağlayan 45 dakikalık 10 bülümden oluşacak. Müziklerini Kardeş Türküler’in yaptığı belgeselinin yanında ayrıca  205 sayfalık kitap da okuyucusuyla buluşacak. İlk bölümü ise Balkanlar’dan göçü ve göç sonrasını konu aldığı için belgeselin tanıtımı ve ilk gösterimi de Üsküp’te yapıldı.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Balkan kökenli sanatçı Suzan Kardeş ve Nebil Özgentürk, Can Dündar ve Coşkun Aral’ın da katıldığı tanıtım sırasında verilen bilgiye göre belgesel yakında TV ekranlarına gelecek. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş “DenizBank olarak 1997 yılında 81. sırada başlayan bankacılık yolculuğumuzun 18. yaşında, Türkiye’nin 5. büyük özel bankası konumuna ulaşmış bulunuyoruz. Bu başarıda kuşkusuz, kurumsal sorumluluklarımıza sahip çıkmamızın; eğitim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda toplumsal geleceğimize yaptığımız yatırımların büyük payı var. Tüm bu alanların içinde kültür ve sanat ile gönül bağımız, kurulduğumuz ilk döneme dayanıyor.

Zira DenizBank olarak ilk günden bu yana hayata iz bırakmanın yolunun, kültür ve sanattan geçtiğine inanıyoruz. Bu güzel çalışma ile de bu izleri daha da derinleştiriyoruz. Başlı başına bir sanat hazinesi olan bu projeye destek vermekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre Kafkas yaylalarından Sulukule sokaklarına, Ada sahillerinden Balkan köprülerine kadar birçok kültürün yansıtıldığı belgeselin ilk bölümünde Ayşe Kulin ve Suzan Kardeş de var.