25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dünyanın en büyük uçağının parçaları Çorlu'da üretilecek

Dünyanın en büyük iki katlı yolcu uçağı Airbus A380 modüllerini üretmek için Çorlu’da 15 milyon Euro’ya fabrika kuruluyor.

Birol Keleş/Çorlu20 Nisan 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dünyanın en büyük uçağının parçaları Çorlu'da üretilecek

AVRUPA’NIN en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden Flammaerotec, sadece Airbus’a üretim yapmak üzere Şahinler Holding çatısı altında yer alan Çorlu’daki Avrupa Serbest Bölgesi’nde (ASB) 15 milyon Euro’luk yatırım ile fabrika kuruyor. İleri teknolojiyle Airbus için 12 binin üzerinde parça üreten Flammaerotec’in ASB’deki fabrikasında 300 kişi çalışacak.

8. yatırım Türkiye’ye

Fabrikanın temel atma törenine Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Flamm, Airbus CEO’su Elmar Lütjen, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk katıldı. Flammaerotec, dünya teknoloji devlerinin buluştuğu ASB’deki bu yatırımıyla Airbus’ın en yeni uçağı A380 için montaj ve kalıplama gibi modül üretimi gerçekleştirecek. Hammadde olarak ağırlıkla alüminyum alaşımları kullanılacak ürünlerin tamamı Almanya’ya ihraç edilecek. Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frider Flamm “Türkiye’de yatırım yapmaktan ve çalışmaktan son derece memnunuz. Dünya genelinde 7 fabrikada üretim yapıyoruz. Ancak Türkiye’nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu nedenle 8. yatırımımızı yaparken Türkiye’yi seçtik. Nitelikli çalışan ve güçlü profesyoneller olmadan böylesine iyi üretimler yapılamaz” diye konuştu.

Airbus A380’ler, seri üretimi yapılan, dünyanın en büyük iki katlı, geniş gövdeli 850 yolcu kapasiteli, lüks, sivil yolcu uçağı olma özelliğine sahip bulunuyor.

Uçak sanayine bir tuğla daha

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Frieder Flamm’ın teknoloji ihraç eden bu yatırımıyla; Türkiye’de arzu edilen uçak sanayine bir tuğla daha ekleneceğini dile getirdi. ASB’den yaklaşık 170 ülkeye ihracat yapıldığını söyleyen Şahin “Şu an için ASB’de 2.5 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmi var. 2023’te 20 bin kişiye istihdam, toplam 2 milyar dolar yatırım ve 10 milyar dolar ticaret hacmi ile serbest bölgeler arasında birinci olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.