20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ekonomide gaza basma zamanı

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı yeni kabineye iş dünyasından tam destek geldi. İş dünyasının önde gelen temsilcileri, ekonomi yönetiminin aynen korunmasıyla istikrarın süreceğini belirterek “Artık Türkiye için ekonomide gaza basma zamanı” dediler.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ekonomide gaza basma zamanı

Erdal Bahçıvan (İstanbul Sanayi Odası Başkanı)

İstikrar gözetildi

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni Hükümet’in vakit geçirilmeden kurulmuş olmasını memnuniyet verici buluyoruz. Özellikle ekonomi yönetimindeki istikrar beklentilerini bozmayacak bir kabinenin oluşumunu da olumlu değerlendiriyoruz. Bundan önceki Hükümet’te bulunan mevcut bakanlarımızla yürüttüğümüz uyumlu işbirliği ve diyaloğun, üretim ve sanayi odaklı bir bakış eşliğinde artarak gelişeceğine inanıyoruz. Bu inanç eşliğinde, yeni Hükümetimiz’in ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi yolunda başarılar diliyoruz.”

Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı)

Güveni perçinler

“Bir ülkenin kalkınmasında ve refahının artmasındaki en önemli unsurun istikrardır. Biz ülke olarak 13 yıldan beri sürekli olarak gelişiyor ve büyüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı’nda Türkiye’nin yeni bir çıkış yakalayacağına inanıyorum. Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan seçilmesi Türkiye’deki güven ve istikrar ortamını perçinleyecek. Kabinede çok önemli bir değişikliğe gidilmemesi de Türk siyasetinin yaşadığı olumlu değişimin bir yansımasıdır. Değişiklik olmamasını yerinde bir karar olarak görüyorum.” 

Rifat  Hisarcıklıoğlu (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı) 
 
Hedef için reform hareketi başlatır 
 
“Türkiye 2023 hedeflerine yürüme noktasında reform hareketini başlatacak yeni bir kabine, başbakan ve cumhurbaşkanına kavuştu. Türkiyemiz’e hayırlı olsun. Yeni kabinede görev almamış bakanlara geçmişte yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür borçluyuz. Yeni görev alan bakanlara da 2015 seçimlerine kadar yapacakları görevlerinde başarı diliyoruz.”
 
Nail Olpak (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı)
 
Büyük katkı sağlayacak
 
“Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu yeni kabineyle ülkemizin problemlerine çözümler üreterek, önceki hizmetlerin devamlılığını sağlayacak ve mutlaka yeni katkılar sağlayacaktır. Ülkenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan Bakanlar Kurulu listesi bizleri memnun etti. Hayırlı olmasını diliyorum. Kendisinin, devam eden siyasi, ekonomik ve kültürel açılımları, arttırarak ilerletecek kararlılıkta ve performansta olacağına inanıyorum.” 
 
Mehmet Büyükekşi (Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı)
 
2023’e giden yolda dev adım
 
Cumhurbaşkanımızın halk oyuyla seçilmesinin ardından demokrasinin doğal süreciyle kurulan 62’nci hükümetin ülkemize büyük hizmetler yapacağına inanıyor ve kendilerine bu görevde başarılar diliyoruz. İhracat  ailesi olarak, yeni hükümetimizle de 2023 hedeflerimiz için büyük bir uyumla çalışacağız.  
 
İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı) 
 
Ekonomi daha da ileriye taşınacak
 
62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin iş dünyası ve ülkemiz adına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Hiç şüphe yok ki yeni kabine, siyasi istikrar ve ekonomik büyüme yolculuğunu yeni bir enerjiyle, yeni bir güçle sürdürecektir. 62. Hükümetimiz’in, ülkenin dış politikadaki başarılarını devam ettireceğine ve 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye ekonomisini daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.” 
 
Mustafa Koca (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği)
 
Hedef kolaylaştı 
 
“Geçen 12 yılın önemli değişimlere kaynaklık ettiğini biliyoruz. Artık bunları daha ileriye götürme zamanı. Yeni Başbakanımız Davutoğlu’nun uyumlu bir kabineyle ülkemizin gelecek 10 yılına damga vuracak performans üreteceğini bekliyoruz. Ülkemizi ekonomik olarak hedeflenen noktaya ulaştırdığımızda diğer hedefler dea kolay gerçekleşecek.” 
 
Ekrem Demirtaş (İzmir Ticaret Odası Başkanı)
 
1 numaralı gündem 
 
“İş dünyası olarak bizi yakından ilgilendiren ekonomi yönetiminin de aynen korunduğunu görmekten son derece mutluyuz. Ekonomi yönetiminin bu şekilde görevine devam etmesi, istikrarın sürmesi, ekonomide gerekenlerin daha hızlı yapılması açısından son önemliydi. Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi artık ekonomi olmalı.”
 
Salih Bezci (Ankara Ticaret Odası Başkanı)
 
Hak edilen yer
 
“Türkiye, son 10 yılda ekonomik ve siyasi alanda önemli mesafeler katetti. Ekonomik büyümenin devamı için siyasi istikrar çok önemli. Türkiye bir an önce gündemini ekonomiye çevirerek, büyümeyi artırıcı yapısal reformlarla yoluna devam etmelidir. Seçilmiş cumhurbaşkanı ve güçlü hükümetin uyum içinde çalışmasıyla Türkiye gelişmiş ülkeler liginde hak ettiği yeri alır.”