19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

En büyük yerli denize indi

Türkiye’de üretilen en büyük yüzer gemi tamir bakım havuzu Yalova’da bulunan Hat-San Tersanesi’nde düzenlenen törenle denize indirildi. 10 ayda imal edilen 180 metre boyundaki ve 37 metre enindeki havuz 14 milyon dolara mal oldu.

Varol Nalbant/Yalova11 Mayıs 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
En büyük yerli denize indi

İKİNCİ EL İTHAL YÜZER HAVUZLARIN RAKİBİ

Türkiye'nin en büyük yerli yüzer havuzu denize indirildi. Yüzer havuzun imal edildiği Hat-San Tersanesi’ndeki törene Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe ve Hat-San Tersanesi ortaklarından olan oğulları İsmail, Mustafa, Mesut, Malik Pepe ile çok sayıda davetli katıldı. Osman Pepe, havuzun Türkiye’de yapılanların en büyüğü olduğunu belirterek, “Türkiye’de daha büyük kuru ve yüzer havuzlar var ama bunlar ithal edilen ikinci el havuzlar. 180 metre uzunluk, 37 metre genişliğinde ve 10 bin ton su kaldırma kapasitesine sahip bu havuz, 10 ay gibi rekor sayılabilecek bir sürede 14 milyon dolara üretildi. Bu havuzun bütün yatırımı 4-5 yıl içinde geri getireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ukrayna’ya duba yapacak

Hat-San Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Pepe, şunları söyledi: “Tersanemiz gemi inşaasının yanı sıra tamir-bakım yapabilme özelliği de taşıyor. Bu havuz bölgeye ve tersaneye ciddi katma değer kazandıracak. Şu an 400 olan personel sayımız 650 kişiye çıkacak. Bu da bölgeye ciddi istihdam artışı getirecek.” Tersane hakkında da bilgi veren Mustafa Pepe “Tersane 55 dönüm üzerine kurulu. Halen Norveç , Ukrayna ve Trabzon limanına imalat yapıyoruz. İzlanda ve Norveç’ten de yeni projeler almak için gayret ediyoruz. Yeni bir havuz projemiz yok ancak Ukrayna’ya 3 bin 500 ton saç kullanarak bir duba inşa edeceğiz” dedi.