16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Fenerbahçe taraftarından kasaya 7 Diego parası

Bu yıl sponsorsuz forma ile sahaya çıkacak Fenerbahçe’yi taraftar kurtaracak. Formada 1 milyonluk satış hedefi yakalanırsa kulüp yeni transferi Diego Ribas’a ödediği paranın 7 katını kasaya atacak.

Ayşe Ekin Gündüz/İstanbul23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe taraftarından kasaya 7 Diego parası

Dünyanın en büyük kulüplerinden Barcelona 111 yıl aradan sonra 2006’da formasına sponsorluk alarak futbol endüstrisine yenik düşerken, Fenerbahçe’nin bu yıl formasına reklam almama kararına taraftardan tam destek geldi. Fenerbahçe’nin satışa çıkan sponsorsuz formalarına ilgi yoğun olurken, hedeflenen 1 milyon adet satış yapılırsa Sarı Lacivertli takımın kasasına yaklaşık 75 milyon lira girecek. Bu tutar yeni transfer Diego’ya ödenen yıllık ücretin 7 katı.

2 günde 40 bin satış

Fenerbahçe 36 yıl sonra ilk kez sezonu Başkan Aziz Yıldırım’ın bizzat tanıttığı sponsorsuz formalarla geçirecek. ‘4 yıldıza giden yolda sponsorsuz forma’ sloganıyla satışa çıkan formalara ise taraftardan büyük ilgi var. STAR’a açıklamada bulunan Fenerium Satış Pazarlama Müdürü Tezcan Şaylı, geçen yıl 350 bin adet forma satıldığını hatırlatarak, “Geçen yılki forma satışından 20 milyon lira kâr elde ettik. Bu yıl hedefimiz 1 milyon, beklentimiz ise 700 bin satış. Şayet 700 bin satış yaparsak geçen yıla göre bu artı 20-25 milyon lira demek. Sponsorluk bedelimizin geçen yıl 20 milyon lira olduğu göz önünde bulundurulursa en büyük sponsorumuz taraftarımız” dedi. 1 milyon adet satış yapılması durumunda reklam gelirinin 3 katı gelir elde edileceğini aktaran Şaylı, bunun da 70-75 milyon lira kâr anlamına geldiğini söyledi. Satışa çıktıkları ilk gün 15 bin forma sattıklarını ifade eden Şaylı “Bu rakam 2 günde 40 bine ulaştı. Formalarımıza geçen yıla oranla 5 kat ilgi var” diye konuştu. Fenerbahçe KAP’a yaptığı açıklamada Diego Ribas’a ödenecek yıllık ücretin 3.5 milyon Euro (yaklaşık 10.5 milyon TL)  olduğunu belirtti.