17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Fransızlar, Türkiye pazarı için sedan üretince nefes aldı

Krizdeki AB pazarında zorlanan Fransız PSA, Türkiye için ürettiği Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee, 3 ayda 5 bin satınca rahatladı.

Belma Toprak/Oto Star/[email protected]29 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fransızlar, Türkiye pazarı için sedan üretince nefes aldı

FİNANSMAN sorunlarıyla boğuşan Peugeot ve Citroen’in üreticisi Fransız PSA, Türkiye pazarını hedefleyerek aynı platformda ürettiği Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee modelleriyle amacına ulaştı. Her iki modelin de ana pazarlarından biri olarak Türkiye belirlenirken, ilk üç ayda ulaşılan satış rakamları Fransız üretici için hedeflerine uygun olarak gerçekleşti. Peugeot’nun uluslararası büyüme stratejisi doğrultusunda, ilk olarak Türkiye’de pazara sunulan Peugeot 301, yılın ilk üç ayında 2 bin 429 adetlik satışa ulaştı. Citroen C-Elysee’nin satış rakamı ise üç ayda 2 bin 15 adet oldu. Her iki marka yıl sonuna kadar 10’ar bin adetlik satış yapmayı hedefliyor. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, 301’in Türkiye dahil sunulduğu tüm pazarlarda çok önemli satış başarıları elde ettiğini belirterek, “Uluslararası pazarlarda gördüğü büyük beğeni ve öngörülenin üzerinde talep sonucunda, Peugeot 301’in üretim kapasitesinde 2013 yılının 2. yarısında artırılması planlanıyor” diye konuştu. Citroen yetkilileri de C-Elysee’nin yılın ilk üç ayındaki satış adedinin 2 bin 15 olduğunu belirterek “Model Türk tüketicisi tarafından hızlıca kabul gördü ve bunun sonucunda da yoğun bir talep var. Citroen olarak bu durumdan oldukça memnunuz” değerlendirmesini yaptılar. 

KAPASİTE ARTIRILIYOR

Peugeot’nun ilk çeyrekte binek pazarında payını yüzde 100’ün üzerinde artırdığını ifade eden eden Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti “Peugeot 301, yeni ürünler ile tamamen yenilenen B Sedan segmentinde, 2013 yılının ilk çeyreğinde, 2 bin 429 adet satış ile yüzde 17.8 pay elde etti ve segmentinde ikinci sıraya yerleşti” diye konuştu. Bergeretti, şunları söyledi: “Pazara sunulduğu 2012 yılının Kasım ayından itibaren toplam 4 bin 369 adetlik satış rakamına ulaşan Peugeot 301, pazara sunulduğu diğer ülkelerde de büyük beğeni ve talep gördü. Bu talep karşısında İspanya, Vigo fabrikasında yıllık 90 bin adet olan üretim kapasitesinin artışı planlanıyor.”

Mazda’nın 220 Rus bayisi İstanbul’da

JAPON Mazda Rus bayileri Türkiye’yi seçti. Rusya’daki 220 Rus bayi yıllık toplantısını yapmak için geçen hafta Türkiye’ye geldi. Grand Tarabya’da konaklayan katılımcılar İstanbul’da Mazda 6’nın test sürüşünü de gerçekleştirdi.