14 Mayıs 2024 Salı / 7 Zilkade 1445

Galaxy S4 İstanbul’u seçti

Samsung akıllı telefonu Galaxy S4, nisanda 2 bin liraya satışa çıkacak. S4’ün lansmanı sadece 9 şehirde yapılacak.

Yelda Şumnulu/New York16 Mart 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Galaxy S4 İstanbul’u seçti

Tanıtımı dünyada 9 şehirde

SAMSUNG, Galaxy S serisinin dördüncü nesil modeli Galaxy S4’ü Türkiye saatiyle dün gece yarısı Unpacked 2013 etkinliği ile New York’ta tanıttı. Radio City Hall’da gazetecilere ve Times Square’de ekrandan canlı olarak halka duyurulan Galaxy S4, pek çok yeni özelliği ile dikkat çekti. Nisan ayı sonunda Türkiye dahil 155 ülkede satışa sunulacak yeni model, Türkiye’de 2 bin lira civarında bir fiyatla satılacak. İstanbul yeni telefonun dünya çapında lansmanının yapılacağı 9 şehirden biri olacak. Galaxy S 4 parmak uçlarının hareketlerini ekrana değmese dahi algılıyor. Cihazın en önemli özelliği, yüksek internet ulaşım hızı. Galaxy S 4’ün en çok; yüze, göze, ses ve hareketlere duyarlılığının geliştirilmiş olması dikkat çekiyor. Çok yönlü algılama özelliği olan cihaz, kullanıcının birçok hareketini algılayabiliyor. Telefon, yüz hareketlerine de duyarlı. Film izlerken yüzün başka tarafa çevrilmesi ile görüntü otomatik duruyor.

SPOR YAPARKEN ADIM SAYABİLİYOR

Yeni model Galaxy S3’den 2 gram daha hafif (130 gr), ekranı 0.01 inç daha büyük (5 inç). Samsung Galaxy S4’ün diğer özellikleri ise şunlar:

-Isı ve nem ölçebilen telefon, sizin adımlarınızı da sayabiliyor. Böylece spor yaparken, yanınızda daha iyi bir yardımcı olacak.

-Smart Scrool sayesinde eye tracking denilen gözle kontrol sistemi gelişmiş bir şekilde Galaxy S4 modelinde kullanılıyor. Akıllı Duraklama özelliğiyle ekrana bakmadığınızda videolar duruyor.

-13 MP arka kamera 2 MP ön kamerası bulunuyor. Dual Video Call desteği sayesinde hem ana kamera hem de ön kamerayı bir arada kullanabiliyorsunuz.

-Group Play özelliği ile pek çok Galaxy S4 birleşip, sanal 5.1 ya da 7.1 ses sistemi oluşturabiliyor. Böylece şarkılar beraber dinlenebiliyor. Toplamda 8 tane telefon birleşiyor ve hepsinde aynı şarkı Surround olarak çalabiliyor.

-S-Voice Car aracınızda sesli asistan özelliği sunuyor. Gelen mesajları sesli olarak okuyabiliyor. 

-HomeSync özelliği ile NFC ve WiFi’yi tamamen verimli bir şekilde kullanıp, tüm cihazları telefondan yönetebiliyorsunuz.

-Çeviri yapabiliyor. Dilini bilmediğiniz bir ülkede söylediklerini, o ülkenin diline sesli çeviriyor, verilen cevabı da sesli aktarıyor.  

-Story Albüm özelliği en ilgi çekici olanı. Örneğin İstanbul’da yaşıyorsunuz ve tatile İzmir’e gittiniz. İzmir’den İstanbul’a döndüğünüzde telefon bunu algılıyor ve İzmir gezisi diye bir albüm oluşturabiliyor.

-Samsung Galaxy S4, 2 GB RAM ve 3 farklı dahili hafıza seçeneği ile geliyor. 16 / 32 ve 64 GB’a ek olarak, 64 GB’a kadar microSD kart takabiliyorsunuz.