23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Halkbank’ın kârı 1.8 milyar lira

Yılın 3. çeyreğinde toplam kredilerini yüzde 12.7 artırarak 126.1 milyar liraya ulaştıran Halkbank’ın kârı 1 milyar 764 milyon lira oldu. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu “2014 yılını hedeflerimize uygun sonuçlarla tamamlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Halkbank’ın kârı 1.8 milyar lira

Faaliyetlerini verimliliği merkeze alarak sürdüren Halkbank, 2014 yılının 3. çeyreğinde toplam aktiflerini 2013 yılsonuna göre yüzde 7 artırarak 149.8 milyar TL’ye yükseltti. Yılın aynı döneminde toplam kredileri yüzde 12.7 artışla 126.1 milyar TL olan bankanın nakdi kredileri 96,1 milyar TL’ye ulaşırken, toplam mevduatı ise 101.5 milyar TL oldu. Halkbank yılın 3. çeyreğini 1 milyar 764 milyon TL net kâr ile kapattı. Küresel ekonomik büyümedeki yavaşlamaya rağmen Türkiye’nin büyümesini aralıksız sürdürdüğünü ve bu başarıda istikrarlı ekonomi politikalarının yanı sıra güçlü finans sektörünün de önemli bir rol oynadığını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu “Biz de Halkbank olarak 2014 yılını hedeflerimiz doğrultusunda tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bono ihracına büyük ilgi

Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması için tasarrufun büyük önem taşıdığını ve Halkbank’ın da tasarrufların artırılmasına katkı sağlamak amacıyla çeşitli yatırım ürünleri sunduğunu belirten Taşkesenlioğlu “Eylül ayında 175 gün vadeli olarak gerçekleştirdiğimiz bono ihraç tutarını yatırımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 500 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükselttik. Bankamızın başarılı bilanço rakamlarının bir sonucu olan bu durum bizi çok memnun etti. Güven duyulan bir kurum olarak faaliyetlerimizle ülke ekonomisine her alanda destek olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

KOBİ’lerin ihtiyaç ve beklentilerini yakından takip ederek yeni ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirten Taşkesenlioğlu, Halkbank’ın KOBİ bankacılığındaki uzmanlığıyla sektörel ihtiyaçları belirlediklerini ve bunlara uygun çözümler sunduklarını ifade etti.

Paraf 3.4 milyona ulaştı

Halkbank’ın bireysel bankacılık alanında önemli bir atılım yaparak müşterilerine sunduğu Paraf, eylül sonu itibariyle 3.4 milyon kart adedine ulaştı. Paraf bu süreçte üye iş yeri ağını da büyüttü. Yılın ilk dokuz aylık döneminde Paraf üye iş yeri sayısı 217 bin, POS sayısı ise 256 bin oldu. Taşkesenlioğlu “Paraf yeni ürün, kampanya ve özelliklerle güçleniyor. Yüzde 6’lık pazar payı hedefimize en yakın zamanda ulaşacağız”dedi.